Θεραπεία και πρόληψη στα κονδυλώματα-Αφροδισιολόγος Καραλέξης Απόστολος, Στρατιωτικός Ιατρός
30/11/2013
Η τέχνη και η καλλιτεχνία τα σημαντικά όπλα του δερματολόγου Καραλέξη Απόστολου για μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών-Δρ Καραλέξης
11/01/2014

αλήθειες, απατεωνιές, κόλπα και ψέματα στη μεταμόσχευση μαλλιών-Καραλέξης Απόστολος, δερματολόγος στη MEDICA

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία ιατρική πράξη και σαν τέτοια που είναι θα πρέπει να γίνεται από ειδικό ιατρό δερματολόγο ή πλαστικό και μάλιστα με εξειδίκευση στο αντικείμενο. βέβαια ο δερματολόγος υπερτερεί σε σχέση με τον πλαστικό χειρουργό γιατί γνωρίζει καλά τις παθήσεις των μαλλιών και μπορεί να αντιμετωπίσει με άνεση οποιαδήποτε επιπλοκή κι αν προκύψει. Συχνά προσέρχονται για εξέταση στο ιατρείο μου στη Medica άτομα για σπυράκια που εμφάνισαν μετά την επέμβαση που έκαναν σε κάποιον άλλον γιατρό μη δερματολόγο και τους δίνεται η λύση στο πρόβλημά τους. Για αυτό η επιλογή του γιατρού είναι σημαντική για να έχουμε πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Στο χώρο των μεταμοσχεύσεων μαλλιών εξασκούν το λειτούργημα γιατροί χωρίς ειδικότητα ή σε αναμονή για την απόκτησή της , πράγμα που είναι πραγματικά εγκληματικό για τόσο λεπτή επέμβαση και ταυτόχρονα με τόσο ακριβό κόστος.
Πολλοί γιατροί παρόλο που διαφημίζονται για τη δυνότητά τους στη μεταμόσχευση δεν την κάνουν οι ίδιοι αλλά την ¨πασάρουν¨με ποσοστά φυσικά σε άλλους, κυρίως σε εταιρείες. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι χάος επικρατεί.
Άλλοι πάλι επιμένουν στην παλιά μέθοδο με την τομή και υποβαθμίζουν την καινούργια μέθοδο FUE ή και την πιο καινούργια Power FUE , λέγοντας ότι δε βγάζει πολλά μοσχεύματα ή ότι σπάνε τα μοσχεύματα, πράγμα που είναι εξ ολοκλήρου ψέμα.
Ακόμα χειρότερα λένε ότι κάνουν την καινούργια μέθοδο αλλά είναι καλύτερη η παλιά ή τέλος λένε ότι την κάνουν και τους βάζουν 5 τρίχες και το λένε ιδιαίτερα σε νέους υποψήφιους για εμφύτευση.
Αυτά και πολλά ακόμη που γίνονται και τα κουκουλώνουν δείχνοντας φωτογραφίες ηθοποιών και τραγουδιστών που ωστόσο έχουν αφύσικο αποτέλεσμα, που το καταλαβαίνουν ακόμη και οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι πολλοί δεν είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση παρόλο που το επιθυμούν. Ο κύριος λόγος είναι ότι έχουν μια πραγματικά κακή αιμάτωση στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτοί θα πρέπει να αποθαρρύνονται για μελλοντική επέμβαση