Γιατί πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο δερματολόγο για Αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ έντονα. Είτε είναι για αισθητικούς λόγους, είτε για ιατρικούς (θυλακίτιδα), είτε επειδή μας δυσκολεύει στην ενασχόλησή μας με κάποιο άθλημα, όλο και περισσότερα άτομα, γυναίκες και άντρες, ψάχνουν αποτελεσματικούς τρόπους για μόνιμη αποτρίχωση.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η αποτρίχωση laser ήταν μια ακριβή και συνήθως επώδυνη διαδικασία. Ευτυχώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας, το κόστος είναι πλέον προσιτό σε όλους και ο πόνος έχει σχεδόν εκμηδενιστεί.

Ας πάμε λίγο να δούμε τις διαθέσιμες τεχνολογίες που υπάρχουν και να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικό να πηγαίνετε σε δερματολόγο για την αποτρίχωση σας.

Πως γίνεται η αποτρίχωση με Laser;

Πρόκειται για μια ιατρική πράξη όπου χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη ακτίνα φωτός (laser) για να καταστρέψουμε την τρίχα. Η μελανίνη της τρίχας απορροφά το φως που εκπέμπεται από το λέιζερ. Η ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα και αυτή η θερμότητα καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας. Χρειάζονται αρκετές συνεδρίες για να πετύχουμε ολική αποτρίχωση γιατί κάθε φορά καταστρέφονται οι τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή τους φάση.

Η επιτυχία της αποτρίχωσης εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και το χρώμα της τρίχας. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα με πιο σκούρα τρίχα έχουν καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα αν και ευτυχώς, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η λέιζερ αποτρίχωση αποτελεί επιλογή και για τις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Ποια Μηχανήματα Laser χρησιμοποιούνται;

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη: Το πιο δημοφιλές και αποτελεσματικό λέιζερ που υπάρχει. Είναι από τα ταχύτερα μηχανήματα. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ειδικά στις πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με πιο σκούρα τρίχα. Χρησιμοποιούμε σύστημα ψυχρού αέρα για να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.

Αποτρίχωση με Διοδικό Laser: Συστήνεται σε άτομα με πιο σκούρα δέρματα

ND YAG: Παράγει δύο διαφορετικούς τύπους φωτός. Χρησιμοποιείται σε πολύ σκούρες επιδερμίδες.

IPL (INTENSE PULSED LIGHT):  Έχει άριστη δράση σε επιλεγμένα περιστατικά που ανθίστανται στη θεραπεία με τα υπόλοιπα λέιζερ. 

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι ή παρενέργειες;

Οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παρενέργειας, εξαρτώνται από τον τύπο δέρματος, το χρώμα της τρίχας, την τήρηση της σωστής προετοιμασίας και από την εμπειρία του χειριστή.

Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες της λέιζερ αποτρίχωσης, είναι οι εξής:

Ερεθισμός του δέρματος

Είναι πιθανό να υπάρξει μια προσωρινή ενόχληση, κοκκινίλα και οίδημα στην περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες συνήθως.

Διαφορές στο χρώμα του δέρματος

Εάν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες του δερματολόγου σας και δεν αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, πριν και μετά την συνεδρία σας, υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσετε πανάδες ή λευκές κηλίδες οι οποίες μπορεί να είναι είτε προσωρινές είτε μόνιμες ανάλογα με το βάθος της βλάβης.

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέγουμε δερματολόγο για την αποτρίχωση Laser;

Κρίνεται απαραίτητο να εμπιστευτείτε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο για την αποτρίχωση με λέιζερ, προκειμένου να αποφύγετε τις όποιες δυσάρεστες παρενέργειες, καθώς είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει την περίπτωσή σας εξατομικευμένα. Ο δερματολόγος που θα επισκεφτείτε, θα κάνει τα εξής:

  • Θα πάρει το ιατρικό σας ιστορικό όπου θα αναφέρεται η όποια φαρμακευτική αγωγή καθώς επίσης και οποιοδήποτε δερματολογικό θέμα αντιμετωπίζετε, όπως η δημιουργία χηλοειδών ουλών και η αντίδρασή σας σε προηγούμενες θεραπείες με λέιζερ.
  • Θα σας αναφέρει τις πιθανές παρενέργειες, θα κρίνει ποιος τύπος λέιζερ είναι κατάλληλος για εσάς και θα σας δώσει μια εκτίμηση των συνεδριών που θα χρειαστούν.
  • Θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για πριν και μετά την αποτρίχωση με λέιζερ
  • Ο δερματολόγος θα αποφασίσει ποιες εντάσεις είναι οι σωστές για την δική σας περίπτωση προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός.
  • Σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος ερεθισμός, μόνο ο δερματολόγος είναι αρμόδιος να δώσει θεραπευτική αγωγή για την σωστή αντιμετώπισή του.

Συμπερασματικά

Μπορεί η αποτρίχωση με λέιζερ να γίνεται κυρίως για αισθητικούς σκοπούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τον οποιονδήποτε. Πηγαίνουμε μόνο σε εξειδικευμένους δερματολόγους καθώς αυτοί διαθέτουν τα σωστά μηχανήματα, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις απαραίτητες ιατρικές γνώσεις για την παροχή σωστών υπηρεσιών με αποτέλεσμα και ασφάλεια.

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη δική σας θεραπεία; Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις προσφορές μας!

Derma Hair Clinic
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα
Τηλ: 210-7232932


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: