“Τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών”
1)ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΛΩΡΙΔΑΣ(Stripe or FUT)
Όπου λαμβάνεται μία ενιαία λεπτή ¨λωρίδα¨ μοσχευμάτων απ’ το πίσω μέρος του κεφαλιού και χωρίζεται πολύ προσεκτικά σε μικρότερα μοσχευματάκια. Μετά την λήψη της λωρίδας αυτής όμως παραμένει μία λεπτή ουλή που φαίνεται όταν κοντοκουρέψουμε τα μαλλιά. Κατά καιρούς στην κλασσική αυτή μέθοδο δίνουν ονομασίες όπως FUT ή άλλα βαρύγδουπα ονόματα δήθεν νέας τεχνικής για να μπερδέψουν τον ενδιαφερόμενο και να αναδείξουν ως καλύτερη την παλιά αυτή μέθοδο. Η ουλή αυτή δυστυχώς δεν διορθώνεται και αν κάποιος θέλει να ξυρίσει τα μαλλιά του θα φαίνεται ακόμη πιο έντονα. Οι πιο έμπειροι γιατροί διεθνώς έχουν εγκαταλείψει εντελώς αυτή την τεχνική

2) ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ FUE(ΤΡIΧΑ-ΤΡΙΧΑ):
Με ένα ειδικό μικροσκοπικό εργαλείο αφαιρείται μία μία τρίχα(μόσχευμα) από το πίσω μέρος του κεφαλιού χωρίς έτσι να απαιτείται η λήψη¨ λωρίδας¨ μοσχευμάτων. Κατόπιν παραμένουν πολύ μικρές τρυπούλες οι οποίες επουλώνονται σε λίγες ημέρες. Προσπαθώ πάντα να μην αφαιρώ όλο το τριχοθυλάκιο-μόσχευμα και να αφήνω λίγο από το ¨βολβό¨του για να ξαναβγεί η τρίχα ξανά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έτσι ποτέ δεν έχω αραίωση. Η τεχνική αυτή θέλει πραγματική δεξιοτεχνία από το γιατρό, γιατί πρέπει να πάει σύμφωνα με τη φορά τις τρίχας για να αφαιρέσει σωστά το τριχοθυλάκιο. Για την πραγματοποίησή της απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγάλος κόπος για αυτό και πολλοί συνάδελφοι την αποφεύγουν. Πολλοί δεν καταφέρνουν να συλλέξουν παρά μόνο πολύ λίγα μοσχεύματα την στιγμή που πλέον ένας έμπειρος γιατρός συγκεντρώνει ίδιο αριθμό με την μέθοδο Stripe(Δείτε το δεύτερο Βίντεο).
Προσωπικά ψηφίζω τη μέθοδο ΤΡΙΧΑ-ΤΡΙΧΑ………

3) ΤΕΧΝΙΚΗ POWER FUE ή MOTORIZED FUE:
Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών γιατί καταφέρνουμε να τοποθετούμε πολύ περισσότερο αριθμό τριχών σε σχέση με την απλή FUE ή την μέθοδο τρίχα τρίχα. Επίσης ο αριθμός των τριχών ξεπερνά και τον αριθμό των τριχών που αποκομίζουμε με την παλιά μέθοδο που δημιουργεί μόνιμη ουλή(τεχνική stripe),μέθοδο την οποία έχουν εγκαταλείψει οι περισσότεροι γιατροί(Δείτε το πρώτο Βίντεο).
Πολλές φορές ο ενδιαφερόμενος για μεταμόσχευση μαλλιών θα βρεθεί σε δίλημμα σχετικά με το ποιά τεχνική να επιλέξει και άλλες φορές θα πέσει θύμα παραπληροφόρησης από άτομα που κάνουν ¨πωλήσεις¨(marketing) στο χώρο των μεταμοσχεύσεων και θα επιλέξουν αυτοί για αυτόν.
Γιατί κάποιος να επιλέξει την πρώτη μέθοδο με το χειρουργείο, τα ράμματα και την μόνιμη ουλή στο κεφάλι του όταν η πιο σύγχρονη μέθοδος POWER FUE τον απαλλάσσει από όλα αυτά και ταυτόχρονα του παρέχει μεγαλύτερο αριθμό μοσχευμάτων και καταπληκτικά φυσικά αποτελέσματα;
Τέλος, κάποιοι γιατροί προτείνουν στους ενδιαφερόμενους τον συνδιασμό και των δύο μεθόδων με το πρόσχημα του καλύτερου αποτελέσματος, όμως ουσιαστικά τους καταδικάζουν να έχουν τομή πίσω στο κεφάλι επειδή στην ουσία οι ίδιοι αδυνατούν να’βγάλουν’πολλά μοσχεύματα με την δύσκολη και απαιτητική μέθοδο POWER FUE.