Ανδρογενετική αλωπεκία

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Τι είναι η ανδρογενετική αλωπεκία;

αλωπεκία αποτελεί τη συχνότερη αιτία για την απώλεια μαλλιών. Η ανδρογενετική αλωπεκία, κοινώς ονομαζόμενη φαλάκρα, αποτελεί την πιο συχνή μορφή αλωπεκίας σε άνδρες και γυναίκες. Εκτιμάται ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών και γυναικών θα εμφανίσουν ανδρογενετική αλωπεκία σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Συνήθως υπάρχει γενετική προδιάθεση ή περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνισή της.

Η ανδρογενετική αλωπεκία χαρακτηρίζεται συνήθως από απώλεια τριχών στους κροτάφους, στην κορυφή της κεφαλής και στο hairline. Η αραίωση μπορεί να ξεκινήσει σταδιακά και στη συνέχεια  να γίνει πιο έντονη.

Ποιά είναι τα αίτια που οδηγούν στην ανδρογενετική αλωπεκία;

Οι παράγοντες που οδηγούν σε ανδρογενετική  αλωπεκία θεωρούνται οι εξής:

  • η κληρονομικότητα
  • η λήψη φαρμάκων
  • το Στρες
  • η μη ισορροπημένη διατροφή
  • τα ψυχικά νοσήματα
  • οι καρδιοπάθειες

Η ανδρογενετική αλωπεκία στις γυναίκες έχει σαν αποτέλεσμα τη λέπτυνση της τρίχας και την αραίωση της κορυφής του τριχωτού της κεφαλής, χωρίς υποχώρηση του hairline. Στις γυναίκες τα αίτια που οδηγούν στην τριχόπτωση, πέρα από την κληρονομικότητα είναι η μείωση των γυναικείων ορμονών κατά την εμμηνόπαυση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι ψυχολογικές επιπτώσεις και το άγχος.

Πώς  γίνεται η διάγνωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας;

Η διάγνωση της  ανδρογενετικής αλωπεκίας  πραγματοποιείται κλινικά. Το τριχοριζόγραμμα αποτελεί επίσης  μια  τεχνική διάγνωσης. Ο αιματολογικός και ορμονολογικός έλεγχος είναι σημαντικός για τον αποκλεισμό υποκείμενων νοσημάτων. Η τριχοσκόπηση αποτελεί τη νέα μέθοδο για τη διάγνωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας.

Ποιά είναι η κατάλληλη θεραπεία για την ανδρογενετική αλωπεκία;

Η θεραπεία για την ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να είναι τοπικά ή συστηματικά χορηγούμενα φάρμακα. Η φαρμακευτική αγωγή περιλαμβάνει:

Μινοξιδίλη σε μορφή λοσιόν ή αφρού – στα πρώτα στάδια της νόσου έχει εμφανή αποτελέσματα μετά από 6 μήνες συνεχούς χρήσης. Η διακοπή του φαρμάκου σταματάει την επιμέρους διατήρηση της κατάστασης και μπορεί να οδηγήσει σε συνέχιση του προβλήματος.

Φιναστερίδη σε μορφή χαπιού. Αρκετά αποτελεσματική θεραπεία καθώς σταματά την τριχόπτωση και οδηγεί σε επαναφύτρωση των τριχών. Είναι περισσότερο αποτελεσματική στα πρώτα και μεσαία στάδια της νόσους και σε ασθενείς νεαρής ηλικίας.

Σε περίπτωση που η συντηρητική θεραπεία δεν είναι αρκετή, συνίσταται η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών. Η θεραπεία μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μόνη οριστική θεραπεία. Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος FUE αποτελεί την πλέον ανώδυνη και χωρίς ουλές και σημάδια θεραπεία που προσφέρει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Άλλες θεραπείες κατά της ανδρογενετικής αλωπεκίας αποτελούν η Low Level Laser Treatment (LLLT), καθώς και η θεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma).


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: