Γονιδιακός Έλεγχος Αλωπεκίας DNA Test

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

DNA Test – Γονιδιακός έλεγχος αλωπεκίας

Η αλωπεκία, γνωστή σε όλους ως τριχόπτωση, είναι ένα από τα πιο συχνά θέματα που απασχολούν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η εμφάνιση και η εξέλιξη της οφείλονται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι το στρες, η έλλειψη βιταμινών, εξωτερικοί παράγοντες, ακόμα και τα γονίδια. Αν και η άμεση αντιμετώπιση της μπορεί να επαναφέρει την πυκνότητα των μαλλιών, σε προχωρημένο στάδιο η κατάσταση είναι μη αντιστρέψιμη.

Τι είναι το DNA test;

Το DNA test δηλαδή ο γονιδιακός έλεγχος, είναι ένα επιστημονικά ελεγμένο γενετικό τεστ, το οποίο αναλύει 48 παραλλαγές των 13 γονιδίων που σχετίζονται με την απώλεια των μαλλιών. Αποτελεί εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε ασθενή καθώς βασίζεται στο DNA του και ανιχνεύει τις ουσίες που είναι για αυτόν περισσότερο αποτελεσματικές κατά της τριχόπτωσης. Με τον τρόπο αυτό ο ιατρός γνωρίζει αμέσως ποια θεραπεία και δοσολογία θα προτείνει στον ασθενή και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται έγκαιρα και πιο στοχευμένα. Κάνοντας το συγκεκριμένο τεστ αποφεύγει κανείς μη αποτελεσματικές θεραπείες και εξοικονομεί χρόνο και χρήματα.

Πως πραγματοποιείται το DNA Test;

Ο γονιδιακός έλεγχος πραγματοποιείται με συλλογή σιέλου από το εσωτερικό του στόματος και διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Βασική προϋπόθεση είναι να μην έχει φάει τίποτα ο ασθενής τουλάχιστον μία ώρα πριν από τη συλλογή του δείγματος. Στη συνέχεια, λαμβάνεται το ιστορικό του ασθενή και μετά από 2-3 εβδομάδες δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του γενετικού ελέγχου;

Το DNA Test προσφέρει μία στοχευμένη και εξατομικευμένη θεραπεία. Ο ασθενής είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες δραστικές ουσίες είναι πιο αποτελεσματικές για την περίπτωση του και αποφεύγει τη χρήση μη αναποτελεσματικών θεραπειών. Επιπλέον, το γενετικό τεστ προτείνει συγκεκριμένη δοσολογία στον ασθενή για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Πραγματοποιείται μία φορά, είναι αξιόπιστο, μη επεμβατικό και η αποτελεσματικότητα του κατά το γενετικό προσδιορισμό φτάνει το 99.9 %.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: