Εμφύτευση Μαλλιών με FUE

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Τι είναι η εμφύτευση μαλλιών;

Η εμφύτευση μαλλιών αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση ενάντια σε μία από τις κοινές παθήσεις του ανδρικού και γυναικείου πληθυσμού, την τριχόπτωση και κατ επέκταση την αλωπεκία. Η εγκαταστημένη αλωπεκία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί με επιτυχία και το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και αισθητικά ικανοποιητικό, χρήζει της διενέργειας εμφύτευσης μαλλιών. Η χειρουργική αυτή μέθοδος θεραπείας της πάθησης υπόσχεται σίγουρο αποτέλεσμα και μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ασθενή, σε αντίθεση με άλλες εναλλακτικές και συντηρητικές προσεγγίσεις.

Ποιες είναι οι διαθέσιμες μέθοδοι εμφύτευσης;

Στον κλάδο εμφύτευσης μαλλιών υπάρχουν ποικίλες χειρουργικές τεχνικές με τις πιο διαδεδομένες να είναι η Μεταμόσχευση με τη Μέθοδο λήψης λουρίδας δέρματος και τριχοθυλακίων (FUT-Strip) και η Εξόρυξη θυλακικών μονάδων(FUE – Follicular Unit Extraction). Ο έμπειρος και εξειδικευμένος δερματολόγος Δρ. Απόστολος Καραλέξης συστήνει την τεχνική εμφύτευσης τριχοθυλακίων FUE, καθώς εγγυάται άρτιο αποτέλεσμα και προσφέρει τα περισσότερα πλεονεκτήματα τόσο στον ιατρό όσο και στον ασθενή.

Τι περιλαμβάνει η μέθοδος εμφύτευσης FUE;

Όπως και σε κάθε χειρουργική προσέγγιση αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση θυλακίων των τριχών από ένα σημείο του σώματος (δότρια χώρα) και η τοποθέτησή τους σε ένα φαλακρό ή άδειο μέρος (τόπος λήψης). Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής με την τεχνική FUE πραγματοποιείται αφαίρεση με τοπική αναισθησία ξεχωριστών τριχοθυλακικών μονάδων που περιέχουν 1 – 4 τρίχες. Έπειτα, ο χειρουργός κάνοντας χρήση πολύ λεπτών βελονών, «τρυπάει» τα επιθυμητά σημεία, που πρόκειται να «υποδεχτούν» τα μοσχεύματα. Στόχος αποτελεί η στρατηγική τοποθέτηση των μοσχευμάτων με άξονα την πυκνότητα και τη δημιουργία ενός μοτίβου προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά όμορφο και να φαίνεται φυσικό. Ειδοποιός διαφορά της μεθόδου FUE είναι η λήψη μεμονωμένων τριχοθυλακίων από το πίσω μέρος της κεφαλής, επιθυμώντας να αποφευχθεί η δημιουργία μίας μόνιμης γραμμής, που στο μέλλον θα αποτελέσει εμφανή ουλή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE;

Ανάμεσα στα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη προσέγγιση συγκαταλέγονται:

 • Ελάχιστα επεμβατικός χαρακτήρας της χειρουργικής μεθόδου
 • Αποφυγή μόνιμων ουλών και σημαδιών μετά το πέρας της επέμβασης
 • Ταχεία ανάρρωση και επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Μειωμένες πιθανότητες μετεγχειρητικής φλεγμονής, καθώς δεν γίνεται η χρήση ραμμάτων κατά την εν λόγω χειρουργική διεργασία
 • Ελάχιστες πιθανότητες μετεγχειρητικών επιπλοκών
 • Εύρος περιοχών από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν τα τριχοθυλάκια για την FUE επέμβαση (π.χ. στήθος)

Ο Δρ Καραλέξης κατά τη διάρκεια της συλλογής των τριχοθυλακίων από τη δότρια χώρα  προτιμά να συλλέγει τριχοθυλάκια με 2-4 τρίχες και ως επί τω πλείστον τριχοθυλάκια με 3 τρίχες για να επιτύχει πολύ καλή πυκνότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης κατά την αφαίρεση ενός τριχοθυλακίου προσπαθούμε να αφήσουμε  ανέπαφο ένα μέρος του έτσι ώστε να παραμείνουν κάποια stem cells και να αναγεννηθεί ξανά το τριχοθυλάκιο. Επομένως ο στόχος στην κλινική μας είναι να κρατήσουμε την τράπεζα τριχών( δότρια χώρα) όσο γίνεται πιο ανέπαφη για να την χρησιμοποιήσουμε ξανά σε ενδεχόμενη μελλοντική μεταμόσχευση μαλλιών  και η παραγωγή ακέραιων τριχοθυλακίων για να έχουμε εγγύηση  της υψηλής επιβιωσιμότητάς τους.  Γιατί τι θα κερδίσει κανείς εάν του εμφυτευτούν 2500 τριχοθυλάκια τα οποία όμως είναι κομμένα και κακοποιημένα σε ποσοστό 40%, ενώ ταυτόχρονα θα έχει απωλέσει για πάντα αυτόν τον αριθμό και μάλιστα χωρίς τελικό αποτέλεσμα από την τράπεζα τριχών του;

Τι συστήνεται;

Προκειμένου η επέμβαση να έχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα είναι ανάγκη η επιλογή ενός ειδικού και τεχνικά καταρτισμένου χειρουργού δερματολόγου. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι η εμφύτευση μαλλιών FUE αποτελεί χειρουργική επέμβαση αυξημένης δυσκολίας και με ιδιαίτερες απαιτήσεις για τον υπεύθυνο ιατρό. Είναι αναγκαία η προτίμηση ενός εξειδικευμένου επιστήμονα που διαθέτει τη σωστή εκπαίδευση και τεχνικές ικανότητες προκειμένου να προσδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον ασθενή και να στεφθεί επιτυχής η χειρουργική διεργασία. Τέλος, ο σωστός χειρουργός προκειμένου να προγραμματίσει καλύτερα την επέμβαση χρειάζεται να λάβει υπόψιν του ορισμένους παράγοντες όσον αφορά τον ασθενή, καθοριστικούς για την τελική έκβαση του χειρουργείου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:

 • Περιοχή αλωπεκίας
 • Εάν είναι άνδρας ή γυναίκα
 • Χαρακτηριστικά προσώπου
 • Έκταση αλωπεκίας
 • Προσδοκίες ασθενούς
 • Ηλικία ασθενούς

Εάν αναγνωρίζετε στον εαυτό σας συμπτώματα τριχόπτωσης δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ντροπής. Επικοινωνήστε σήμερα με τον έμπειρο και καταρτισμένο χειρουργό δερματολόγο Δρ. Απόστολο Καραλέξη για μία πρώτη κλινική εξέταση. Ο ιατρός θα εκτιμήσει το πρόβλημα και θα σας παρουσιάσει ένα αποτελεσματικό και πλήρως εξατομικευμένο σε εσάς πλάνο θεραπείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: