Μεταμόσχευση Μαλλιών με FUE

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μεταφορά υγιών θυλάκων τρίχας από ένα υγιές σημείο του τριχωτού της κεφαλής σε ένα άλλο, το οποίο παρουσιάζει αραίωση. Η αραίωση προκαλείται εξαιτίας της τριχόπτωσης, η οποία αποτελεί σύμπτωμα της αλωπεκίας.

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη σύγχρονη και πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο οριστικής αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Η χειρουργική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών χαρακτηρίζεται ως ασφαλής, ανώδυνη, με άμεσα αποτελέσματα, συγκριτικά με τις παραδοσιακές συντηρητικές μεθόδους.

Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων αλωπεκίας -από νεαρές κιόλας ηλικίες-, ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών ολοένα και αυξάνεται. Οι ασθενείς σπεύδουν να αντιμετωπίσουν άμεσα την πάθηση, με στόχο τη βελτίωση τόσο της εξωτερικής τους εμφάνισης, όσο και της ψυχολογίας τους.

Ποιες είναι οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών;

Οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών είναι πολλές, ενώ η κατάλληλη τεχνική επιλέγεται βάσει των αναγκών του ασθενούς. Μεταξύ των πιο διαδεδομένων και σύγχρονων τεχνικών συμπεριλαμβάνονται:

-η Μεταμόσχευση θυλακικών μονάδων (FUT – Follicular Unit Transplant)

-η Εξόρυξη θυλακικών μονάδων (FUE – Follicular Unit Extraction).

Ο Δρ. Απόστολος Καραλέξης, εξειδικευμένος στις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, με πολυετή εμπειρία και μετεκπαίδευση στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, προτείνει τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE για άριστα και μόνιμα αποτελέσματα.

Τι είναι η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE;

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE προτιμάται και συνίσταται πλέον, συγκριτικά με τη FUT, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιείται μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων από μία υγιή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής στη περιοχή που εμφανίζει αραίωση. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, ο ιατρός περισυλλέγει ξεχωριστές τριχοθυλακικές μονάδες 1-4 τριχών. Εν συνεχεία, εκτελούνται μικρές «τρύπες» με τη χρήση ειδικών εξαιρετικά λεπτών βελόνων, ώστε να τοποθετηθούν τα μοσχεύματα.

Σημαντικό ρόλο παίζει η κατάλληλη τοποθέτηση των μοσχευμάτων, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη πυκνότητα, καθώς και ένα ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

Μία από τις κυριότερες διαφορές και παράλληλα πλεονέκτημα της τεχνικής FUE είναι η λήψη ξεχωριστών τριχοθυλακίων από ένα υγιές μέρος της κεφαλής. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται η εμφάνιση  ουλής που μοιάζει με λεπτή γραμμή. Ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα της τεχνικής αποτελεί το άριστο αισθητικά αποτέλεσμα, αφού δεν τραυματίζεται το δέρμα, αποτρέποντας την εμφάνιση ουλών και σημαδιών.

Ποια τα πλεονεκτήματα της τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών FUE;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, έναντι άλλων μεθόδων, περιλαμβάνουν:

 • Αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο
 • Άμεση ανάρρωση και επάνοδος στην καθημερινότητα
 • Ελάχιστες πιθανότητες εμφάνισης φλεγμονής
 • Μηδαμινές πιθανότητες μετεγχειρητικών επιπλοκών
 • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα σχεδόν χωρίς την ύπαρξη σημαδιών
 • Δυνατότητα περισυλλογής τριχοθυλακίων από άλλα σημεία του σώματος

Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής;

Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται μία απαιτητική επέμβαση, ενώ η στρατηγική τοποθέτηση των μοσχευμάτων είναι κρίσιμης σημασίας. Η επιλογή ενός εξειδικευμένου δερματολόγου με την απαραίτητη εκπαίδευση και εμπειρία είναι μείζονος σημασίας. Ο ασθενής οφείλει να προτιμήσει έναν ιατρό, ο οποίος να διαθέτει τις απαραίτητες ικανότητες και να είναι πλήρως ενημερωμένος για οποιεσδήποτε εξελίξεις της τεχνικής. Ο κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος και η χρήση σύγχρονων μηχανημάτων θεωρούνται εξίσου σημαντικά.

Τι πρέπει να λάβει υπόψιν ο ιατρός;

Ο ιατρός οφείλει να λάβει υπόψιν ορισμένους παράγοντες αναφορικά με τον ασθενή, ώστε να διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μεταξύ των οποίων είναι:

 • Φύλο
 • Ηλικία
 • Στάδιο αλωπεκίας
 • Περιοχή αλωπεκίας
 • Χαρακτηριστικά και σχήμα προσώπου
 • Προσδοκίες ασθενούς

Εάν κι εσείς πάσχετε από αλωπεκία ή εμφανίζετε έντονη τριχόπτωση, κλείστε άμεσα το ραντεβού σας με τον καταρτισμένο χειρουργό – δερματολόγο, Δρ. Απόστολο Καραλέξη. Ο ιατρός θα σας προσφέρει μία εξατομικευμένη διάγνωση, καθώς και πλάνο θεραπείας βάσει των αναγκών και της τεχνικής που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: