Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες – Derma Hair Clinic

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Η τριχόπτωση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της μέσω μεταμόσχευσης μαλλιών παρουσιάζει σήμερα αυξητική τάση. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα αραίωσης και αναζητούν οριστική θεραπεία στο πρόβλημα. Στις γυναίκες, η λέπτυνση και αραίωση της τρίχας παρατηρείται από την ηλικία των 20 ετών και γίνεται πιο έντονη από την ηλικία των 40 ετών και πάνω.

Η φυσιολογική απώλεια τριχών εκτιμάται στις 50-100 τρίχες ανά μέρα. Οι γυναίκες εμφανίζουν διαφορετικούς τύπους αραίωσης των μαλλιών σε σχέση με τους άνδρες, φαινόμενο που δεν κάνει τόσο εύκολη την αναγνώρισή τους.

Οι γυναίκες αναζητούν ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, με ικανοποιητικό βαθμό πυκνότητας.

Ποια είναι τα αίτια τριχόπτωσης στις γυναίκες;

Η κύρια αιτία τριχόπτωσης στις γυναίκες είναι η γυναικείας μορφής  ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.  Άλλοι παράγοντες που συντελούν στην απώλεια μαλλιών στις γυναίκες είναι το στρες, οι ορμόνες, τα φάρμακα, ο τοκετός, η εγκυμοσύνη, ο καρκίνος και η έλλειψη σιδήρου.

Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες με τριχόπτωση τείνουν να διατηρούν την μετωπική γραμμή των μαλλιών τους(hairline).

Όσες γυναίκες διαγιγνώσκονται με διάχυτη αλωπεκία δεν αποτελούν κατάλληλες υποψηφίους για μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς δεν διαθέτουν επαρκή δότρια χώρα.

 

Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Η επιλογή της μεθόδου για μεταμόσχευση μαλλιών είναι η ίδια με τις αντίστοιχες των ανδρών. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μοναδική οριστική αντιμετώπιση της αραίωσης και τριχόπτωσης. Ο υπεύθυνος δερματολόγος θα λάβει το ιατρικό ιστορικό της ασθενούς, θα την εξετάσει και θα κρίνει αν είναι κατάλληλη υποψήφια για να προβεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η FUE γιατί δεν  αφήνει σημάδια. Η εμφύτευση μαλλιών προσφέρει άριστα αποτελέσματα και είναι ιδανική για έντονες περιπτώσεις αραίωσης και εμφάνισης αλωπεκίας. Η επέμβαση πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας και έτσι η ασθενής δεν βιώνει πόνο. Ο χρόνος της επέμβασης εξαρτάται από τις ανάγκες της ασθενούς, τον αριθμό των τριχοθυλακίων, την περιοχή της αραίωσης και τη μέθοδο που θα εφαρμοστεί.

Η διαφορά σε σχέση με τους άνδρες αφορά στη σχεδίαση και στις επιθυμίες της ασθενούς σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα.

 

Πότε πραγματοποιείται η επιστροφή στην καθημερινότητα;

Η επιστροφή στην καθημερινότητα πραγματοποιείται σε διάστημα λίγων ημερών. Ωστόσο, κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική, για αυτό και η επιστροφή καθορίζεται μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο γιατρό. Εκείνος θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές ανάλογα με τον τύπο της καθημερινότητας, την εργασία σας, τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και το ιατρικό ιστορικό της ασθενούς. Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες ενδέχεται να επιστρέψουν στην εργασία τους ακόμα και την επομένη της επέμβασης.

 

Ποιο είναι το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών σε γυναίκες;

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών στις γυναίκες καθορίζεται από τον αριθμό των τριχοθυλακίων και την περιοχή της αραίωσης. Η διαδικασία αυτή στις γυναίκες είναι πιο απαιτητική και δύσκολη λόγω του γεγονότος ότι ο ιστός είναι πιο ευαίσθητος σε σχέση με του άνδρες και τα τριχοθυλάκια είναι πιο κοντά και πιο εύθραυστα. Για το λόγο αυτό απαιτείται μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση από το προσωπικό.

Η επιλογή του ειδικού

Η Derma Hair Clinic αποτελεί εξειδικευμένη κλινική για μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες και σε άνδρες. Υπεύθυνος γιατρός και διευθυντής είναι ο εξειδικευμένος Δερματολόγος –Δερματοχειρουργός Δρ.Καραλέξης. Εκείνος θα σας παραπέμψει στην κατάλληλη τεχνική και το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο ανάλογα με την περίπτωσή σας. Η προσωπική επαφή είναι απαραίτητη. Ο γιατρός βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών για όσο χρόνο χρειαστεί.

Το προσωπικό της κλινικής είναι άρτια εκπαιδευμένο και χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Ο Δρ. Καραλέξης είναι πάντα κοντά σας σε ότι χρειαστείτε, φροντίζοντας ώστε να έχετε ένα άριστο  αποτέλεσμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: