Μεταμόσχευση μαλλιών στην Αθήνα στη Derma Hair Clinic

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Η μεταμόσχευση μαλλιών στην κλινική Derma Hair στην Αθήνα παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο και το 2019. Τα αιτήματα μεταμόσχευσης μαλλιών είναι αυξημένα και αφορούν σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Το ποσοστό της τάξεως της 100% επιτυχίας είναι εγγυημένο. Αυτό πιστοποιείται και από την πληθώρα περιστατικών μεταμόσχευσης μαλλιών από ασθενείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το κεφάλι ενός μέσου ανθρώπου αποτελείται από 100.000 με 150.000 τρίχες. Από αυτές, χάνει περίπου 100 φυσιολογικά κάθε μέρα. Ωστόσο, για τους περισσότερους, η εμφάνιση των μαλλιών προκαλεί ψυχολογική επιβάρυνση, ειδικά όταν σταδιακά μειώνεται η πυκνότητα και ο όγκος τους.

Η μεταμόσχευση μαλλιών έχει επικρατήσει πλέον να αναφέρεται και με τον όρο εμφύτευση μαλλιών.

Ο Dr Καραλέξης θεωρείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ως ο καλύτερος και ο πιο έμπειρος ειδικός ιατρός στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών με την τεχνική FUE και την Power FUE.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους και πιο έμπειρους ιατρούς διεθνώς. Αυτό άλλωστε προδίδουν και οι κριτικές που λαμβάνει από τους ασθενείς του, στα πλαίσια του ιατρικού τουρισμού, από χώρες του εξωτερικού. Στις χώρες αυτές συγκαταλέγονται ο Καναδάς, η Αυστραλία, οι Η.Π.Α., οι αραβικές χώρες, η Ρωσία και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το 2017 και το 2018 έλαβε παγκόσμια διάκριση από τον οργανισμό whatclinic για την υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση των ασθενών του από όλο το κόσμο. Όλοι αυτοί οι επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα:

  • για να απολαύσουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών
  • για τις προσιτές τιμές
  • για να έχουν 100% επιτυχημένο αποτέλεσμα

Ο Dr Καραλέξης έχει λάβει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.. Κατά τα 20 έτη εμπειρίας του έχει αναλάβει χιλιάδες περιστατικά. Επιπλέον, πολύ συχνά εμφανίζεται σε τηλεοπτικά κανάλια, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αξιόπιστους δερματολόγους στην Ελλάδα.

Ποιο είναι το νέο στυλ μεταμόσχευσης μαλλιών; Γιατί να προτιμήσω αυτό και όχι το παλαιό στυλ μεταμόσχευσης μαλλιών;

Το παλαιό στυλ μεταμόσχευσης μαλλιών περιλαμβάνει μοσχεύματα με μία μόνο τρίχα. Αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο της αποτυχίας της εμφύτευσης του μοσχεύματος, ενώ ταυτόχρονα η εμφύτευση μοσχευμάτων με μία μόνο τρίχα επιφέρει ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα στον ασθενή, σχετικά με την πύκνωση των μαλλιών, προσδίδοντας έτσι μια αφύσικη εμφάνιση.

Το νέο στυλ μεταμόσχευσης μαλλιών, το οποίο χρησιμοποιείται στις Η.Π.Α. , αφορά στην τεχνική της μικρομεταμόσχευσης τριχοθυλακίων.

Μέσω αυτής της τακτικής, οι τρίχες στο κεφάλι αναπτύσσονται φυσιολογικά με τη μορφή τριχοθυλακίων, όπου το καθένα περιέχει μία, δύο ή τρεις τρίχες.

Η προσοχή στο κόψιμο και το διαχωρισμό των τριχοθυλακίων κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης προστατεύει τις τρίχες και διατηρεί τα μοσχεύματα.

Η τριχοθυλακική μικρομεταμόσχευση μαλλιών (micrografting) θεωρείται αυτή την στιγμή ως η καλύτερη μέθοδος μεταμόσχευσης και είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο ιατρός Dr. Καραλέξης.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι υποψήφιοι ασθενείς για μεταμόσχευση μαλλιών επιθυμούν άμεση και έντονη πύκνωση των μαλλιών τους. Πολλές φορές όμως, δεν αναλογίζονται ότι αυτό μπορεί να απαιτεί περισσότερες από μία επεμβάσεις ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Η τοποθέτηση πολλών μοσχευμάτων σε μία ενιαία συνεδρία εγκυμονεί τον κίνδυνο της απόρριψης κάποιων μοσχευμάτων. Για αυτό το λόγο, ο Dr. Καραλέξης λαμβάνει πάντα υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες κάθε ασθενή κατά το σχεδιασμό της θεραπείας.

Τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται συνδυασμός μοσχευμάτων με μία, δύο ή τρεις τρίχες. Τα μικρότερα και λιγότερο ανιχνεύσιμα μοσχεύματα χρησιμοποιούνται για τη μπροστινή γραμμή του μετώπου, ενώ τα μεγαλύτερα χρησιμοποιούνται στην κορυφή και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, να μην γίνεται αντιληπτό από κανέναν ότι έχει γίνει μεταμόσχευση.

Ποιες Τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν;

Είναι πιθανό ο ενδιαφερόμενος για μεταμόσχευση μαλλιών να βρίσκεται σε δίλημμα σχετικά με το ποια τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών να επιλέξει. Δεν είναι λίγες οι φορές δε, που ενδέχεται να πέσει θύμα παραπληροφόρησης από άτομα στο χώρο των μεταμοσχεύσεων και να καταλήξει να επιλέξουν εκείνοι για αυτόν.

Τέλος, ορισμένοι ιατροί προτείνουν στους ενδιαφερόμενους το συνδυασμό δύο μεθόδων διαβεβαιώνοντάς τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Παρακάτω ακολουθούν οι τεχνικές μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών:

 

1) Τεχνική της επέμβασης με λήψη λωρίδας (Stripe)

Μέσω της μεθόδου αυτής λαμβάνεται μία ενιαία λεπτή λωρίδα μοσχευμάτων απ’ το πίσω μέρος του κεφαλιού και χωρίζεται πολύ προσεκτικά σε μικρότερα μοσχεύματα. Η ουλή που δημιουργείται, ωστόσο, είναι ορατή όταν κουρευόμαστε.

Εναλλακτικά, ονομάζεται μέθοδος FUT και χαρακτηρίζεται ως δήθεν νέα τεχνική για λόγους παραπλάνησης των ενδιαφερομένων και για να την αναδείξουν ως την καλύτερη μέθοδο. Οι πιο έμπειροι ιατροί διεθνώς δεν χρησιμοποιούν πλέον τη συγκεκριμένη μέθοδο.

 

2) Τεχνική της επέμβασης με FUE (Τρίχα-Τρίχα)

Μέσω αυτής της τακτικής γίνεται αφαίρεση μίας μίας τρίχας (μόσχευμα) από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Η επούλωση επιτυγχάνεται μέσα σε λίγες μέρες. Είναι σημαντικό να μην αφαιρείται όλο το τριχοθυλάκιο-μόσχευμα ώστε να μπορέσει η τρίχα να ξαναβγεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έτσι να μην υπάρχει αραίωση. Η τεχνική αυτή απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από τον ιατρό, καθώς πρέπει να δουλέψει σύμφωνα με τη φορά της τρίχας για να αφαιρέσει σωστά το τριχοθυλάκιο. Απαιτείται περισσότερος χρόνος και κόπος για αυτό και αποφεύγεται.

 

3) Τεχνική Power FUE ή Motorized FUE

Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Επιτυγχάνεται η τοποθέτηση πολύ μεγαλύτερου αριθμού τριχών σε σχέση με την απλή μέθοδο FUE. Παρέχει μεγαλύτερο αριθμό μοσχευμάτων από τον αριθμό των τριχών που συλλέγεται με την παλαιά μέθοδο που δημιουργεί μόνιμη ουλή(τεχνική stripe). Προσφέρει καταπληκτικό φυσικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι και η τεχνική που εφαρμόζει ο Δρ Καραλέξης.

 

Μύθοι και αλήθειες για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια απαιτητική μέθοδος. Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται από ειδικό δερματολόγο ή πλαστικό, εξειδικευμένο στο αντικείμενο. Ο δερματολόγος, ωστόσο, θεωρείται ως πιο κατάλληλος λόγω μεγαλύτερης γνώσης των παθήσεων των μαλλιών και της άνεσης σε οποιαδήποτε επιπλοκή κι αν προκύψει. Συνεπώς, η επιλογή του ιατρού είναι ύψιστης σημασίας για ένα σίγουρο αποτέλεσμα.

 

Στον κλάδο της μεταμόσχευσης μαλλιών τυχαίνει συχνά να δουλεύουν ιατροί χωρίς τη συγκεκριμένη ειδικότητα ή που βρίσκονται σε αναμονή για να την αποκτήσουν, πράγμα που είναι εγκληματικό για μια τόσο λεπτή επέμβαση και ταυτόχρονα με τόσο ακριβό κόστος. Επιπλέον, ιατροί φημισμένοι ως ικανοί και κατάλληλοι, δεν την εκτελούν οι ίδιοι, αλλά την αναθέτουν σε άλλους.

 

Όσοι χρησιμοποιούν το παλαιό στυλ μεταμόσχευσης με την τομή, δυσφημίζουν την καινούργια μέθοδο FUE, ακόμα και την πιο καινούργια Power FUE. Επιπροσθέτως, διαφημίζουν την παλαιά μέθοδο ως καλύτερη, παρόλο που χρησιμοποιούν και την καινούργια. Για να γίνουν πιο πειστικοί, δείχνουν φωτογραφίες ηθοποιών και τραγουδιστών, με αφύσικο αποτέλεσμα, που είναι εμφανές ακόμη και από τους υποψήφιους για μεταμόσχευση.

Τέλος, πολλοί υποψήφιοι δεν θεωρούνται κατάλληλοι για μεταμόσχευση, παρόλη την επιθυμία τους. Αυτό συμβαίνει λόγω κακής αιμάτωσης στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η ομάδα υποψηφίων θα πρέπει να αποθαρρύνεται από μελλοντική επέμβαση.

 

Γιατί να κάνω τη μεταμόσχευση μαλλιών στον Dr. Καραλέξη;

Πρωτοπορία στην εκπαίδευση

Ο Dr. Καραλέξης είναι Στρατιωτικός ιατρός. Διαθέτει πτυχίο Δερματοχειρουργικής από την Αμερική.

Διατελεί Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και κατέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στην Ελλάδα, αλλά και στις Η.Π.Α., τη μητέρα της εμφύτευσης και μεταμόσχευσης μαλλιών. Διαθέτει 20ετή κλινική εμπειρία στις παθήσεις του δέρματος και των τριχών, αλλά και εμπειρία άνω των 15 ετών στο αντικείμενο της μεταμόσχευσης μαλλιών. Ο Dr. Καραλέξης είναι και μέλος της ISHRS(International Society of Hair Restoration Surgery). Τέλος, είναι εξειδικευμένος σε υπηρεσίες στη σύγχρονη δερματοχειρουργική.

Ο ίδιος συμμετέχει σε διαλέξεις σχετικά με τις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών στις συνεδριάσεις της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας. Ταυτόχρονα, συμμετέχει συνεχώς σε συνέδρια, ώστε να ενημερώνεται για ό,τι νεότερο. Εφαρμόζει την πιο σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών, την Power FUE. Η μέθοδος αυτή γίνεται χωρίς τομή, χωρίς ράμματα, χωρίς χειρουργείο και σε προσιτή τιμή.

Προκειμένου να προσδώσει ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα, ο Dr. Καραλέξης τοποθετεί τα μοσχεύματα με λαβίδα και όχι με Choi Implanter. Είναι από τους λίγους ιατρούς στη μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί αυτή την τακτική. Η τακτική αυτή ακολουθείται στις καλύτερες κλινικές των ΗΠΑ, παρόλο που δαπανάται πολύ περισσότερος χρόνος.

Ανάμεσα στους ικανοποιημένους ασθενείς που τον εμπιστεύτηκαν, συγκαταλέγονται επώνυμοι, επιστήμονες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Η ανθρώπινη προσέγγιση, η επικοινωνία, η κατανόηση και το ενδιαφέρον είναι αυτά που τον ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους.

Πρωτοπορία στη μόρφωση

Ο Dr. Καραλέξης εκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α. από όπου ξεκίνησαν την ιστορία τους οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Όντας καθημερινώς στην καρδιά των εξελίξεων, είτε συμμετέχοντας σε συνέδρια στο εξωτερικό, είτε μέσω της βιβλιογραφίας, έχει εδραιώσει και εκπαιδεύσει άρτια την ομάδα του, έτσι ώστε να παρασκευάζονται και να επιλέγονται τα μοσχεύματα χωρίς να καταστρέφονται τα τριχοθυλάκια.

Εξειδίκευση στην τεχνική FUE

Ο Dr. Καραλέξης ξεκίνησε το 2002 από τις Η.Π.Α χρησιμοποιώντας την παλαιά τεχνική Stripe. Το 2008 προχώρησε στην τεχνική FUE, ενώ από το 2012 εφαρμόζει την τεχνική Power FUE με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, το οποίο πρώτος εισήγαγε από την Αμερική.

Άξιο προσοχής αποτελεί το γεγονός ότι η επιβίωση των τριχοθυλακίων αγγίζει πλέον το 100% και ο αριθμός τους ανέβηκε στα 2000 τριχοθυλάκια!

Επομένως, θα πετύχετε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με την πλέον φυσική εμφάνιση, χωρίς την ύπαρξη ουλής στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Οι υποψήφιοι, που επιλέγουν τη Derma Hair Clinic για να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών έχουν πολλά οφέλη, καθώς καταφέρνουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με εντυπωσιακό τρόπο. Οι περισσότεροι ασθενείς ικανοποιούνται με τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Τέλος, έχουν πάντα δίπλα τους έναν εξειδικευμένο και ειλικρινή ιατρό.

 

Ποιο είναι το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Οι τιμές κυμαίνονται σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Τις επεμβάσεις τις πραγματοποιεί πάντα ο ίδιος ο Dr.Καραλέξης. Στη συνέχεια, παρακολουθεί τους ασθενείς του για όσο χρόνο απαιτείται.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr. Καραλέξη και να κανονίσετε μία δωρεάν συνεδρία ώστε να σας εξηγήσει τι είναι πιο ιδανικό ανάλογα με το πρόβλημά σας.

Η κλινική Derma Hair Clinic βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, μόλις 100 μέτρα από τη στάση του μετρό Μεγάρου Μουσικής.

 

Σε ποιες περιπτώσεις δεν συνίσταται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Μεταμόσχευση μαλλιών με ¨Απογυμνωμένα¨μοσχεύματα: Προκειμένου να επιταχυνθεί η επαναγγειοποίηση των μοσχευμάτων, ορισμένοι ιατροί παρασκευάζουν μοσχεύματα με μία τρίχα ξεχωρίζοντάς τα από τις τριχοθυλακικές τους μονάδες. Έπειτα, αφαιρούν όλο τον περίσσιο ιστό. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της επιβίωσης των μοσχευμάτων και θεωρείται ως επιβλαβής και επικίνδυνη μέθοδος.

Μηχάνημα κοπής μοσχευμάτων: Μέσω του συγκεκριμένου μηχανήματος διαχωρίζονται αυτόματα τα μοσχεύματα κόβοντας τα πολύ γρήγορα μειώνοντας έτσι δραματικά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μερικές φορές τη μείωση της τιμής της επέμβασης. Το μηχάνημα αυτό διαθέτει πολλές λεπίδες, και έτσι δεν προτιμάται από τους ιατρούς, καθώς καταστρέφονται πολλά μοσχεύματα κατά το διαχωρισμό τους. Αντ’ αυτού προτιμάτε διαχωρισμός των μοσχευμάτων με κόψιμο στο χέρι από έμπειρο βοηθητικό προσωπικό.

Μεταμόσχευση με λέιζερ: Αυτού του είδους η μεταμόσχευση δεν προσφέρει επαρκή επούλωση και σωστή ανάπτυξη τριχοθυλακίων λόγω της θερμικής βλάβης που προκαλείται στο δέρμα.

 

Implanters

 

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα implanter (εμφυτευτής) με αιχμηρή μύτη-βελόνα. Το τριχοθυλάκιο συλλέγεται στην άκρη της βελόνας και στη συνέχεια τοποθετείται στην προβληματική περιοχή. Το πλεονέκτημα του είναι ότι κερδίζεις χρόνο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της εμφύτευσης, όμως από την άλλη σε ορισμένες περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι φυσικό.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το WAW implanter (εμφυτευτής) του Devroye που θυμίζει μακριά βελόνα. Μπορεί να συλλέξει μέχρι και 10 μοσχεύματα και να τοποθετηθούν σε ήδη ανοιγμένες υποδοχές. Προσδίδει φυσικό αποτέλεσμα, όμως από την άλλη εγκυμονεί ο κίνδυνος να αφυδατωθούν τα μοσχεύματα, καθώς παραμένουν αρκετό χρόνο εκτός του φυσιολογικού ορού.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον implanter KEEP. Ο εμφυτευτής KEEP πραγματοποιεί ταχεία φόρτωση και τοποθέτηση του τριχοθυλακίου.

Η Derma Hair Clinic κάνει εξατομικευμένη χρήση ενός συνδυασμού εργαλείων – εμφυτευτών σε κάθε ασθενή, που περιλαμβάνει τον εμφυτευτή KEEP, καθώς και τη χρήση πολύ λεπτών ειδικών λαβιδών με σκοπό να πετύχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: