Θεραπεία Ακμής με Σύγχρονη Μέθοδο Laser

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Η θεραπεία ακμής γίνεται πλέον αποτελεσματικά με το λέιζερ Ellipse της εταιρείας Nordlys-Candela.

Είναι μία γρήγορη, ασφαλής και μοναδική θεραπεία που απευθύνεται σε όλους τους τύπους της ακμής και σε όλες τις ηλικίες και που προσφέρεται στην κλινική Derma Hair Clinic υπό την καθοδήγηση του έμπειρου δερματολόγου Κου Απόστολου Καραλέξη.

Αποτελεί λοιπόν ένα χρήσιμο όπλο για όλους τους ασθενείς και ιδιαίτερα γι αυτούς που έχουν δοκιμάσει τα πάντα και που παρόλα αυτά η ακμή τους επιμένει ή γι αυτούς που δεν μπορούν για κάποιους λόγους να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή όπως χάπια ισοτρετινοινης, αντιβιοτικά κλπ. Η αγωγή της ακμής με λέιζερ μπορεί να συνδυαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα με τοπική θεραπεία που πιθανώς να λαμβάνει ταυτόχρονα ο ασθενής ή ακόμη και με ομοιοπαθητική θεραπεία για την ακμή.

 

Θεραπεία Ακμής

Η θεραπεία ακμής με το λέιζερ Ellipse απευθύνεται στην αποκατάσταση της επιφανειακής φλεγμονώδους ακμής. Ο τρόπος δράσης του λέιζερ γίνεται με δύο τρόπους:

1. Επιλεκτική φωτοθερμόλυση: Η ενέργεια από το λέιζερ μετατρέπεται σε θερμότητα η οποία δρα στην αιμοσφαιρίνη που κυκλοφορεί στα μικρά αγγεία του τριχοσμηγματογόνου αδένα.

2. Φωτοδυναμικό Μονοπάτι( φωτοδυναμική θεραπεία για ακμή ): Συγκεκριμένα μήκη κύματος του λέιζερ απορροφούνται από τις πορφυρίνες οι οποίες παράγονται από το βακτήριο P. acnes που είναι υπεύθυνο για την ακμή. Έτσι παράγονται ελεύθερες ρίζες οι οποίες έχουν βακτηριοκτόνο δράση και καταστρέφουν το συγκεκριμένο βακτήριο.

Η θεραπεία με το Ellipse Laser γίνεται με την κεφαλή PR η οποία εκπέμπει στα μήκη κύματος 540, 580 και 635 nm. Αυτά είναι και τα μήκη κύματος τα οποία απορροφούν και οι πορφυρίνες που παράγονται από τα βακτήρια P. acnes.

Η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου. Συνήθως προτείνεται μία συνεδρία ανά μήνα έως ότου επιτύχουμε την αποκατάσταση της ακμής.

 

Η Συνεδρία

Η συνεδρία με το Ellipse λέιζερ δεν πονά καθόλου. Ο ασθενής νιώθει μόνο μια ήπια αίσθηση θερμότητας η οποία υποχωρεί άμεσα. Επίσης δεν απαιτείται πριν την εφαρμογή της θεραπείας η τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας, ούτε και αμέσως μετά η εφαρμογή κρύων κομπρεσών. Συνήθως μετά το τέλος της θεραπείας παρατηρείται μια μικρή ελάττωση της ερυθρότητας των κόκκινων βλατίδων της ακμής. Τα αποτελέσματα είναι πιο έντονα τις επόμενες ημέρες όπου φαίνεται αυτή η διαρκής ελάττωση του μεγέθους τους και η σταδιακή τους ατροφία. Έτσι σε λίγες ημέρες έχουμε ένα καθαρό πρόσωπο χωρίς τα ενοχλητικά σπυράκια της ακμής.

Τελειώνοντας τη θεραπεία ο ασθενής λαμβάνει οδηγίες για την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για τις επόμενες δύο με πέντε ημέρες και την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας. Η τοπική θεραπεία που τυχόν λαμβάνει θα πρέπει να διακόπτεται για 2-3 ημέρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: