Θεραπεία για Ροδόχρους Ακμή με Laser

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Η ροδόχρους νόσος ή ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια νόσος και θεωρείται ως η ακμή των ενηλίκων. Το κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι το υπερευαίσθητο δέρμα το οποίο δεν επιδέχεται την εφαρμογή οποιασδήποτε κρέμας ή σαπουνιού. Η ευαισθησία αυτή εκδηλώνεται με την εμφάνιση μιας διάχυτης κοκκινίλας κεντρικά στο πρόσωπο, την ύπαρξη των κόκκινων βλατίδων της ακμής και την διαστολή των επιφανειακών αγγείων του προσώπου που λέγονται ευρυαγγείες.

Θεραπεία με Laser

Έως τώρα η θεραπεία της ροδόχρου νόσου γινόταν τοπικά με κρέμες όπως το αζελαικό οξύ, τα παράγωγα της τρετινοίνης, η μετρονιδαζόλη, ενώ σε πιο βαριές μορφές της νόσου χορηγείται αντιβίωση με κύριο εκπρόσωπο της την τετρακυκλίνη.

Το λέιζερ που χρησιμοποιούμε στην κλινική Derma Hair ονομάζεται Ellipse της εταιρείας Nordlys – Candela και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα δρώντας στην εξάλειψη της κοκκινίλας, των βλατίδων και τον ευρυαγγειών της νόσου.

Η θεραπεία με το συγκεκριμένο λέιζερ δεν έχει καμμία παρενέργεια και η δέσμη του φωτός έχει ως στόχο την αιμοσφαιρίνη που βρίσκεται εντός των μικρών αγγείων του προσώπου. Η κεφαλή του λέιζερ εκπέμπει σε μήκος κύματος 530 έως 750 nm που είναι το μήκος κύματος όπου η αιμοσφαιρίνη παρουσιάζει στην μέγιστη απορρόφητικότητα.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε πριν από τη θεραπεία

1. Αποφυγή του ήλιου, του σολάριουμ και της ηλιοθεραπείας 30 ημερες πριν ξεκινήσουμε τη θεραπεία με το λέιζερ

2. Απαραίτητος ο πολύ καλός καθαρισμός του δέρματος και η αφαίρεση όλων των υπολειμμάτων των κρεμών και του μέικ απ από το πρόσωπο

Τι ακριβώς γίνεται στη διάρκεια της θεραπείας;

Αρχικά απλώνεται ένα λεπτό στρώμα Ζελ στην επιφάνεια του δέρματος έτσι ώστε αυτό να προστατεύεται. Αρχικά ξεκινάμε την εφαρμογή της κεφαλής του λέιζερ από την περιφέρεια του προσώπου και κατόπιν τμήμα τμήμα πηγαίνουμε προς το κέντρο. Ο ασθενής νιώθει μια στιγμιαία αίσθηση θερμότητας που υποχωρεί εντελώς μετά το τέλος της θεραπείας. Στα σημεία όπου το πρόσωπο παρουσιάζει ερυθρότητα η χροιά του δέρματος αποκτά μια πιο σκουρόχρωμη εμφάνιση.

Αυτή είναι η χαρακτηριστική αντίδραση που μας δείχνει ότι η θεραπεία μας είναι επιτυχής. Το τελικό αποτέλεσμα το αξιολογούμε σε ένα μήνα περίπου, όπου και μπορεί να γίνει η δεύτερη συνεδρία μας. Γενικώς συνίσταται η εφαρμογή μίας θεραπείας ανά μήνα και συνολικά 2-3 θεραπείες.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: