Θεραπεία με μινοξιδίλη

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Η αραίωση του τριχωτού της κεφαλής απασχολεί σήμερα πολύ κόσμο. Οι κύριοι παράγοντες εμφάνισης της αποτελούν η ηλικία, το άγχος, η διατροφή και η κληρονομικότητα. Η ανδρογενετική αλωπεκία αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία τριχόπτωσης και στα δύο φύλα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης που χωρίζονται σε συντηρητική θεραπεία και χειρουργική αντιμετώπιση. Στη συντηρητική θεραπεία ανήκει η αντιμετώπιση μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Η μινοξιδίλη έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Έχει σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της ανάπτυξης της τρίχας, ενδυναμώνοντας τα τριχοθυλάκια και περιορίζοντας την τριχόπτωση. Η αποτελεσματικότητά της είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο η μόνη οριστική λύση κατά της τριχόπτωσης παραμένει μέχρι σήμερα η μεταμόσχευση μαλλιών. Δεν αυξάνει την DHT και για αυτό δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα.

Η μινοξιδίλη εφαρμόζεται τοπικά στις περιοχές της αραίωσης. Αποτελεί την πιο διαδεδομένη φαρμακευτική θεραπεία παγκοσμίως. Βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων. Μπορεί να έχει μορφή λοσιόν ή εγχύσεων. Οι εγχύσεις γίνονται με μεσοθεραπεία με αποτέλεσμα να αυξάνουν την αιμάτωση και οξυγόνωση της προβληματικής περιοχής, ενισχύοντας την θρέψη των τριχοθυλακίων και προκαλώντας την αναγέννηση των ιστών. Οι νέες τρίχες έχουν περισσότερο όγκο, δύναμη και πυκνότητα.

Η τοπική μινοξιδίλη χωρίζεται σε 2% και 5%. Η μινοξιδίλη 5% χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει από την μινοξιδίλη 2%. Επίσης υπάρχουν και πυκνότητες 7% μέχρι και 10% αλλά οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες είναι οι πυκνότητες 2% και 5%.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μινοξιδίλη

 • Η μινοξιδίλη χορηγείται τοπικά δύο φορές την ημέρα.
 • Μια πρώτη βελτίωση παρατηρείται τους πρώτους έξι μήνες. Ωστόσο δεν είναι αρκετή για να καλύψει το πρόβλημα.
 • Τους πρώτους μήνες της θεραπείες παρατηρείται φυσιολογικά αυξημένη πτώση τριχών.
 • Εφαρμογή του φαρμάκου στην προβληματική περιοχή – μαλλιά και όχι στο δέρμα.
 • Εφαρμόστε το φάρμακο κάνοντας τοπικό μασάζ στην περιοχή.
 • Η απορρόφηση της μινοξιδίλης απαιτεί τουλάχιστον 4 ώρες. Στο μεσοδιάστημα πρέπει να αποφεύγετε το λούσιμο και το κολύμπι.
 • Η εφαρμογή του φαρμάκου πρέπει να γίνεται σε στεγνό δέρμα.
 • Η εφαρμογή του φαρμάκου πρέπει να γίνεται καθημερινά για αρκετά χρόνια.
 • Η εφαρμογή του φαρμάκου είναι εύκολη, απορροφάται γρήγορα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα styling για τα μαλλιά.
 • Οδηγεί στη δημιουργία νέας τρίχας, διατήρησης και ενδυνάμωσης των ήδη υπαρχόντων.
 • Βοηθάει την τρίχα να πάρει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.
 • Τα νέα μαλλιά μπορεί να είναι πιο λεπτά και πιο κοντά από τα μαλλιά που υπήρχαν προηγουμένως.
 • Με τα χρόνια σταδιακά μειώνεται η δράση της μινοξιδίλης και έτσι σε διάστημα πάνω των 2 ετών δεν προσφέρει κάποιο αποτέλεσμα.
 • Σε περίπτωση διακοπής της θεραπείας, το τριχωτό της κεφαλής επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Παρενέργειες θεραπείας με μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη δεν απορροφάται συστηματικά και δεν επηρεάζει την αρτηριακή πίεση όπως κάποιοι νομίζουν. Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος για πολλά χρόνια χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η πιο συνήθης παρενέργεια της μινοξιδίλης είναι ο ερεθισμός του δέρματος της κεφαλής φαινόμενο που ονομάζεται αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής . Συχνά συνοδεύεται και από έντονη ερυθρότητα, φαγούρα και τοπική ξηροδερμία. Τα συμπτώματα υποχωρούν άμεσα με μείωση της δοσολογίας ή διακοπή της αγωγής, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η μινοξιδίλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με την μορφή μείγματος μαζί με διάλυμα κορτιζονης ή φιναστερίδης αφενός για να ενισχύσουμε τη δράση της και αφετέρου για να ελαττώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: