Θεραπεία με Ντουταστερίδη

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Η θεραπεία με Ντουταστερίδη αποτελεί φαρμακευτικό τρόπο καταπολέμησης της τριχόπτωσης.  Στόχος της συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής είναι η επιβράδυνση της τριχόπτωσης και η συγκράτηση της σταδιακής μείωσης του όγκου των τριχοθυλακίων.

Η Ντουταστερίδη είναι ένα φάρμακο που μέχρι πρότινος χορηγούνταν σε ασθενείς που έπασχαν από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Ωστόσο, πλέον είναι αποδεδειγμένα μία πολύ δραστική ουσία στον «αγώνα» κατά της τριχόπτωσης. Η δράση της, είναι παρόμοια με αυτή της φιναστερίδης, αν και η δράση της φαίνεται να είναι ισχυρότερη γιατί αναστέλλει την μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη αναστέλλοντας δύο διαφορετικά ένζυμα αντί για ένα που αναστέλλει η φιναστερίδη.

Σε ποια άτομα χορηγείται η Ντουταστερίδη και πώς γίνεται η χορήγηση;

Η συγκεκριμένη αγωγή μπορεί να ληφθεί και από άνδρες και από γυναίκες που ταλαιπωρούνται από έντονη τριχόπτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη βαθμίδα αραίωσης. Ωστόσο, η χρήση από άνδρες δεν συνίσταται καθώς μπορεί να οδηγήσει σε γυναικομαστία και πτώση της Libido. Χορηγείται είτε με έγχυση στην περιοχή που παρουσιάζει η αραίωση, είτε λαμβάνεται από το στόμα σε μορφή χαπιού. Στις γυναίκες χορηγείται από την στιγμή και μόνο που έχουν περάσει στην εμμηνόπαυση.

Έχει αποτέλεσμα η θεραπεία με Ντουταστερίδη;

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή έχει αποτέλεσμα μόνο κατά την χρονική περίοδο στην οποία λαμβάνεται. Επιπλέον, είναι αποτελεσματική μόνο όταν η τριχόπτωση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου λεπταίνουν οι τρίχες.Στα σημεία στα οποία η τριχόπτωση έχει εξαπλωθεί αρκετά, το φάρμακο δεν είναι ικανό να επαναδραστηριοποιήσει  τριχοθυλάκια που δεν είναι  πλέον ενεργά.

Ποια άτομα δεν επιτρέπεται να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη αγωγή;

Όπως και με την φιναστερίδη, έτσι και με την ντουταστερίδη, ενδέχεται να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες παρενέργειες σε περίπτωση που το φάρμακο ληφθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα:

  • Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης.
  • Οι άντρες που λαμβάνουν ντουταστερίδη δεν επιτρέπεται να δώσουν αίμα, πριν περάσει ένα διάστημα 6 μηνών από την ημέρα που διέκοψαν την αγωγή.
  • Δεν επιτρέπεται η χορήγηση σε άντρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το συκώτι τους.

Ωστόσο, η πιο αποτελεσματική τεχνική για την οριστική καταπολέμηση της τριχόπτωσης παραμένει η μεταμόσχευση μαλλιών. Όλο και περισσότεροι ασθενείς, άνδρες και γυναίκες επιλέγουν αυτή την τεχνική για να απαλλαγούν μία για πάντα από την τριχόπτωση. Η επιτυχία της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι εγγυημένη. Στην κλινική μας προτείνουμε κυρίως την μέθοδο FUE, έχοντας ως στόχο το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και την επανάκτηση της αυτοπεποίθησης του ασθενή.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: