Θεραπεία με Βλαστοκύτταρα

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Τα βλαστοκύτταρα είναι η πλέον επικρατέστερη μέθοδο θεραπείας για το πρόβλημα της τριχόπτωσης που ταλανίζει άνδρες και γυναίκες.

Τί είναι τα βλαστοκύτταρα ;

Τα βλαστοκύτταρα είναι τα αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα τα οποία βρίσκονται στον μυελό των οστών από όπου και είναι εύκολο να απομακρυνθούν προς μελέτη και άλλες χρήσεις.  Τα βλαστοκύτταρα υπερέχουν των άλλων κυττάρων χάρις την ιδιότητα τους να αναπαράγονται σε μικρό χρονικό διάστημα ή να διαφοροποιούνται σε κύτταρα άλλων τύπων.

Πως γίνεται η θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα;

Η θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα χωρίζεται σε τρία βασικά στάδια. Σε πρώτη φάση στη περιοχή της κοιλιάς γίνεται τοπική αναισθησία και με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας προσλαμβάνεται λίπος από την περιοχή. Το συλλεγμένο δείγμα τοποθετείται σε ειδική φυγόκεντρο όπου το  φυγοκεντρούμε στις 3500 στροφές το λεπτό για 8 περίπου λεπτά. Κατόπιν απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα και το τελικό προϊόν εφαρμόζεται με την  μορφή ενέσεων στην περιοχή που υπάρχει αραίωση ή τριχόπτωση.

Η διαδικασία είναι ακίνδυνη, αφού δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα και ανώδυνη αφού γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες.

Πλεονεκτήματα θεραπείας με βλαστοκύτταρα για την τριχόπτωση

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με βλαστοκύτταρα για την τριχόπτωση είναι σπουδαία συγκριτικά με τα αποτελέσματα των άλλων μεθόδων θεραπείας:

  • Δεν υπάρχουν ουλές, ράμματα, πόνος και σημάδια
  • Δρα ευεργετικά στα τριχοθυλάκια και παρατείνει την αναγενή φάση της τρίχας
  • Δεν αφαιρείται λωρίδα δέρματος, όπως συμβαίνει σε τεχνικές τύπου μεταμόσχευσης μαλλιών με strip
  • Είναι αποτελεσματική σαν θεραπεία για διάφορες παθήσεις των μαλλιών όπως η γυροειδής αλωπεκία, ο θυλακικός λειχήνας τριχωτού και οι ουλωτικές αλωπεκίες.
  • Έχει  θετική επίδραση στην μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής και του scalp γενικότερα για τον λόγο αυτό μπορεί να χορηγηθεί έναν μήνα πριν την μεταμόσχευση μαλλιών για να έχουμε καλύτερη αιμάτωση και βελτίωση του αποτελέσματος.

Σε γενικά πλαίσια η μέθοδος με τα βλαστοκύτταρα συνίσταται σε άτομα τα οποία δεν επιθυμούν να υποβληθούν στην εμφύτευση μαλλιών που απαιτεί αναισθησία. Δεν αναπληρώνει όμως την μεταμόσχευση μαλλιών η οποία έχει  την απόλυτη ένδειξη στις διάφορες μορφές της αλωπεκίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: