Θεραπεία τριχόπτωσης

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Το γνωστό και συνεχώς αυξανόμενο φαινόμενο της τριχόπτωσης απαιτεί την κατάλληλη θεραπεία για την οριστική αντιμετώπισή του. Η επιλογή της εξατομικευμένης θεραπείας για κάθε ασθενή βασίζεται στη λήψη του ιατρικού ιστορικού και τη σωστή διάγνωση μέσα από την κλινική εξέταση που θα διεξάγει ο υπεύθυνος γιατρός. Η θεραπεία της τριχόπτωσης καθώς και η φροντίδα των μαλλιών είναι τις περισσότερες φορές  ύψιστης σημασίας για την ψυχική ισορροπία του ασθενούς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι καταπολέμησης της τριχόπτωσης. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει κάθε ασθενής, προτείνεται και ο αντίστοιχος τρόπος αντιμετώπισης. Οι θεραπείες μπορεί να είναι είτε συντηρητικές είτε επεμβατικές. Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά παρακάτω.

PRP : Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Platelet Rich Plasma δηλαδή πλάσμα εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια. Η θεραπεία με το  PRP αξιοποιεί το πλάσμα του αίματος του ασθενούς, με σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργίας των τριχοθυλακίων και τη δημιουργία νέας τρίχας. Η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις γυροειδούς,  ανδρογενετικής και διάχυτης αλωπεκίας, σε περιπτώσεις συντηρητικής αγωγής και σε συνδυασμό με την  μεταμόσχευση μαλλιών. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και για την αποκατάσταση ουλών από μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUT-Strip .Η θεραπεία με PRP πρέπει να εφαρμόζεται μία φορά τον μήνα για 4-8 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Στη συνέχεια απαιτείται συντήρηση της θεραπείας. Το αποτέλεσμα που παρέχει είναι απολύτως φυσικό, χωρίς παρενέργειες γιατί αποτελεί συστατικό του οργανισμού μας.

LLLT – Laser: Η θεραπεία με το Low-Level Laser Treatment έχει άριστα αποτελέσματα σε περιπτώσεις ανδρογενετικής και διάχυτης αλωπεκίας. Έχει ως στόχο την  τοπική αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής μέσω της αυξημένης παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα του θυλάκου της τρίχας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερη θρέψη της τρίχας. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 30 λεπτά, είναι ανώδυνη και αναίμακτη.

Θεραπεία με μινοξιδίλη : Είναι ένα φάρμακο για την αναγέννηση των μαλλιών. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, τα οποία λειτουργούν σε ενήλικες. Εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, στα φρύδια ή στα γένια και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη των μαλλιών στους άνδρες και στις γυναίκες. Η minoxidil έχει ελάχιστες παρενέργειες, αλλά δεν θεωρείται αποτελεσματικό στην εκτεταμένη απώλεια μαλλιών. Είναι μία ασφαλής θεραπεία που στόχο έχει να παρατείνει την αναγενή φάση της τρίχας

Θεραπεία με φιναστερίδηΗ φιναστερίδη αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο κατά της τριχόπτωσης. Πραγματοποιείται με λήψη από το στόμα, σε μορφή κάψουλας ή ταμπλέτας σε καθημερινή βάση  και στοχεύει στην αναστολή της μετατροπής της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, προϊόν το οποίο δρα καταστροφικά στον τριχικό θύλακο. Μέσα στο 2018 εγκρίθηκε η χορήγησή της σε μορφή λοσιόν  για τοπική εφαρμογή.

Θεραπεία με ΝτουταστερίδηH dutasteride έχει ισχυρότερη δράση από τη φιναστερίδη γιατί αναστέλλει το μεταβολικό μονοπάτι της μετατροπής της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη  αναστέλλοντας και τα 2 ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την μεταροπή αυτή. Παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά δεν χορηγείται σε άνδρες λόγω της γυναικομαστίας της οποίας μπορεί να προκαλέσει καθώς και της πτώσης της libido. Προτιμάται να χορηγείται σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ενέσιμο διάλυμα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Θεραπεία με Βλαστοκύτταρα : Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα(stem cells) αποτελεί μια σύγχρονη θεραπεία που οι  συνεχείς πρόσφατες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι είναι πολύ χρήσιμη στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης . Στο μέλλον πρόκειται να μας απασχολήσει έντονα στον τομέα για την οριστική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.Η θεραπεία αυτή αφορά σε κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατραπούν σε οποιοδήποτε είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού. Η λήψη των βλαστοκυττάρων γίνεται από τον λιπώδη ιστό με μία απλή λήψη λιποκυττάρων συνήθως από την κοιλιακή χώρα. Η όλη διαδικασία είναι απλή και χωρίς πόνο.

Μεταμόσχευση Μαλλιών – Μέθοδος FUE & FUT

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελεί την οριστική λύση κατά του φαινομένου. Οι δύο πιο δημοφιλείς μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η FUE και η FUT. Προσφέρουν ανώδυνα και φυσικά αποτελέσματα. Η τεχνική τους είναι παρόμοια. Διαφοροποιούνται μόνο στον τρόπο λήψης των τριχοθυλακίων [FUT: λήψη ολόκληρης λωρίδας] [FUE: λήψη μεμονομένων τριχοθυλακίων] και στο γεγονός ότι η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUT αφήνει ουλή, ενώ η FUE σχεδόν κανένα σημάδι.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: