Τριχόπτωση Ανδρών

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Τι είναι η τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση είναι η πτώση των μαλλιών του τριχωτού της κεφαλής ενός ανθρώπου. Η πάθηση χωρίζεται σε διαφορετικές μορφές, μεταξύ των οποίων είναι:

-Φυσιολογική Τριχόπτωση: Υφίσταται απώλεια περίπου 50-100 τριχών ημερησίως, οι οποίες έχουν διανύσει τον κύκλο ζωής τους.

-Ηλικιακή Τριχόπτωση: Παρατηρείται μία μείωση της πυκνότητας της τάξης του 10%, μεταξύ των 40 και 50 ετών, εξαιτίας της μείωσης του αριθμού ενεργών τριχοθυλάκων.

-Εποχιακή Τριχόπτωση: Αφορά την εποχική αύξηση της φυσιολογικής τριχόπτωσης, κυρίως κατά τις αρχές του φθινοπώρου.

Τι είναι η τριχόπτωση ανδρών;

Η τριχόπτωση αποτελεί το κύριο σύμπτωμα της αλωπεκίας, η οποία χωρίζεται σε ανδρογενετική αλωπεκίαγυροειδής αλωπεκίαουλωτική αλωπεκία και διάχυτη αλωπεκία. Η ανδρογενετική αλωπεκία αποτελεί τη συχνότερη μορφή τριχόπτωσης, αγγίζοντας το 95% των περιπτώσεων ανδρικής τριχόπτωσης.

Αίτια ανδρικής τριχόπτωσης

Αίτια εμφάνισης της ανδρικής τριχόπτωσης περιλαμβάνουν χρόνιες ή δερματικές παθήσεις, παρενέργειες φαρμάκων και άγχος. Η εποχικότητα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, καθώς και η κληρονομικότητα σημειώνονται ως συχνοί παράγοντες εμφάνισής της.

Έρευνες αποδεικνύουν οι γενετικοί παράγοντες υπερισχύουν των περιβαλλοντικών, αφού η κληρονομικότητα προκαλεί την τριχόπτωση ανδρών σε ποσοστό 81%. Πιο συγκεκριμένα, η κληρονομικοί παράγοντες καθορίζουν σε πολλές περιπτώσεις τη μεταγενέστερη εκδήλωση της τριχόπτωσης:

-ηλικία εμφάνισης

-μοτίβο εμφάνισης

-εξέλιξη

Πλέον, σύγχρονα και εξειδικευμένα γενετικά τεστ μπορούν να προσδιορίσουν το βαθμό προδιάθεσης αλωπεκίας ενός άνδρα.

Άγχος και τριχόπτωση

Το άγχος και η τριχόπτωση συσχετίζονται, ενώ τρεις συγκεκριμένοι τύποι τριχόπτωσης προκαλούνται από αυξημένα επίπεδα στρες στον οργανισμό: διάχυτη αλωπεκία, γυροειδής αλωπεκία, τριχοτιλλομανία.

Συμπτώματα ανδρικής τριχόπτωσης

Κυριότερο από τα συμπτώματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη ανδρικής τριχόπτωσης είναι η φανερή μείωση της πυκνότητας στο τριχωτό της κεφαλής. Ο ασθενής παρατηρεί την ύπαρξη πολλών τριχών σε διάφορα σημεία, όπως τη βούρτσα, το μπάνιο ή το μαξιλάρι. Σημαντική είναι η απουσία αντικατάστασης των χαμένων μαλλιών, όπως φυσιολογικά συμβαίνει.

Διάγνωση ανδρικής τριχόπτωσης

Η διάγνωση της ανδρικής τριχόπτωσης πραγματοποιείται από εξειδικευμένο δερματολόγο με κλινική εξέταση και ανάλυση του ιστορικού του ασθενούς. Ο ιατρός εξετάζει τις πιθανές επιπλοκές από φαρμακευτική αγωγή, καθώς και κληρονομικούς παράγοντες.

Παράλληλα, χρησιμοποιείται η σύγχρονη και πλέον ενδεδειγμένη εξέταση φωτοτριχοριζογράμματος με χρήση ειδικής κάμερας και λογισμικού. Το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιείται πέραν της διάγνωσης της πάθησης, και για μετρήσεις σχετικά με την εξέλιξη των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

Θεραπεία ανδρικής τριχόπτωσης

Η θεραπεία της ανδρικής τριχόπτωσης πραγματοποιείται από τον εξειδικευμένο δερματολόγο, Δρ. Απόστολο Καραλέξη, βάσει των αναγκών του ασθενούς. Όταν η τριχόπτωση οφείλεται σε αναστρέψιμους παράγοντες, όπως οι ορμονικές διαταραχές, ακολουθείται συντηρητική αγωγή με φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Σε πιο προχωρημένα στάδια, όταν υφίσταται αραίωση ή έντονη φαλάκρα, προτείνεται η χειρουργική θεραπεία της πάθησης. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιείται μία εξατομικευμένη διάγνωση και προτείνεται η ανάλογη τεχνική θεραπείας.

Οι ενδεδειγμένες τεχνικές θεραπείας για μεταμόσχευση μαλλιών περιλαμβάνουν:

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

-Μεταμόσχευση μαλλιών Power FUE

-Μεταμόσχευση μαλλιών FUT

Αν κι εσείς πάσχετε από τριχόπτωση και επιθυμείτε μία οριστική, άμεση και ανώδυνη θεραπεία της, που θα σας προσφέρει ξανά βελτιωμένη ψυχολογία, επισκεφθείτε τον εξειδικευμένο δερματολόγο, Δρ. Απόστολο Καρελέξη.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: