Τριχοριζόγραμμα

Υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Η τριχόπτωση απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό αντρών και γυναικών παγκοσμίως. Συμβαίνει όταν η τρίχα γίνεται πιο λεπτή και πιο αδύναμη δηλαδή όταν φτάνει στο τελογενές στάδιο που είναι και το τελευταίο στάδιο του κύκλου της ζωής της τρίχας. Όταν μιλάμε για πτώση περισσότερο των 100 τριχών ημερησίως τότε θα πρέπει να απευθύνεστε στο δερματολόγο σας. Όταν αυτή η παθολογική τριχόπτωση συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε αρχίζει να ελαττώνεται η πυκνότητα των μαλλιών αν τετραγωνικό εκατοστό και τότε είναι που ξεκινά το φαινόμενο της αλωπεκίας.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ;

 

Στην κλινική Derma Hair έχουμε εμπειρία μεγαλύτερης των 20 ετών στις παθήσεις των τριχών και στην μεταμόσχευση μαλλιών. Οι μέθοδοι διάγνωσης που χρησιμοποιούμε είναι

  1. Λήψη ιατρικού ιστορικού
  2. Εξέταση με ειδικό φακό
  3. Αιματολογικός έλεγχος
  4. Τριχοριζόγραμμα
  5. Τριχοσκόπηση

Με τις εξειδικευμένες αυτές εξετάσεις έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, έτσι ώστε με την σωστή αξιολόγηση να δοθεί σε κάθε ασθενή η κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία που απαιτείται.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΧΟΡΙΖΟΓΡΑΜΜΑ;

 

Είναι μια εξέταση που γίνεται από εξειδικευμένους δερματολόγους και με την οποία μας δίνεται διάγνωση του τύπου της αλωπεκίας, της κατάστασης της τρίχας, της μορφολογίας και του όγκου της. Αρχικά γίνεται λήψη του δείγματος των τριχών με ειδική λαβίδα. Οι τρίχες αυτές τοποθετούνται σε ειδικό τρυβλίο και κατόπιν προσκολλώνται σε μία αντικειμενοφόρο πλάκα. Κατόπιν γίνεται η μελέτη τους με ειδικό μικροσκόπιο από το δερματολόγο. Στο πόρισμα το οποίο εκδίδεται αναγράφεται το ποσοστό επί τοις εκατό των τριχών το οποίο βρίσκεται , στην αναγενή, στην καταγενή ή στην τελογενή φάση, καθώς επίσης και το ποσοστό των δυστροφικών τριχών. Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό των τριχών που είναι στην τελογενή φάση τόσο πιο παθολογικό είναι το τριχοριζόγραμμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δυστροφικές τρίχες. Η αύξηση του ποσοστού τους είναι ένδειξη της επίδρασης ενός βλαπτικού παράγοντα.

Για να πραγματοποιηθεί η εξέταση θα πρέπει το άτομο να μην έχει λουστεί για τρεις τουλάχιστον ημέρες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ;

 

Στην τριχοσκόπηση ή στο φωτοτριχοριζόγραμμα όπως αλλιώς λέγεται , δεν χρειάζεται να γίνει λήψη τριχών από το τριχωτό της κεφαλής. Στην περιοχή η οποία χρειάζεται να εξεταστεί, εφαρμόζεται ένας ειδικός βίντεο φακός ο οποίος είναι συνδεδεμένος με κομπιούτερ. Με το ειδικό πρόγραμμα software του κομπιούτερ γίνονται λήψεις σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία θέλουμε να κάνουμε την εξέταση. Κατόπιν το πρόγραμμα μας αναλύει και μας δίνει συμπεράσματα για τον όγκο της τρίχας, την πυκνότητα ανά τετραγωνικό εκατοστό, τον αριθμό των τριχών ανά τριχοθυλάκιο κλπ. Έτσι μπορούμε να συγκρίνουμε μια τριχοσκόπηση που κάνουμε σήμερα με μια τριχοσκόπηση που είχαμε κάνει πριν κάποιους μήνες έτσι ώστε να δούμε κατά πόσο η θεραπεία που είχαμε προτείνει έχει βοηθήσει τον ασθενή μας. Στην κλινική Derma Hair διαθέτουμε το πιο εξελιγμένο τριχοσκόπιο παγκοσμίως που λέγεται Hairmetrix της εταιρείας Canfield.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: