Λιπογλυπτική-Λιπαναρρόφηση χωρίς γενική αναισθησία

Αναίμακτη Λιπογλυπτική στην Αθήνα

Η λιπογλυπτική στην Αθήνα στη Derma Hair Clinic είναι η πλέον διαδεδομένη επέμβαση αφαίρεσης ανεπιθύμητου λίπους. Εκτελείται από Δερματοχειρουργούς και Πλαστικούς Χειρουργούς.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τη Λιποαναρρόφηση, στη Λιπογλυπτική δεν απαιτείται η χρήση γενικής αναισθησίας. Έτσι θεωρείται μία ασφαλέστατη μέθοδος.
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και εφαρμόζεται σχεδόν σε κάθε σημείο του σώματος.

Επίσης, μπορεί να εφαρμοσθεί και για αντιμετώπιση προβλημάτων, που δεν είναι αισθητικής φύσεως. Λιπώματα, ιδρωταδενίτιδα, φλεγμονή αδένων μασχάλης και γυναικομαστία είναι μερικά από αυτά.

Πώς αντιμετωπιζόταν παλαιότερα το τοπικό πάχος

Παλαιότερα όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης του επίμονου τοπικού πάχους εμπεριείχαν σημαντικούς κινδύνους (λόγω γενικής αναισθησίας, βαρέων χειρουργίων κλπ) καθώς και μεγάλη διάρκεια ανάρρωσης. Επίσης, οι επεμβάσεις αφαίρεσης λίπους, περιορίζονταν σε συγκεκριμένα (και ελάχιστα) σημεία του σώματος.

Λιπογλυπτική με τοπική αναισθησία

Η μέθοδος αυτή άλλαξε ριζικά τον χώρο της χειρουργικής αφαίρεσης λίπους.

Γίνεται ως εξής: Πραγματοποιείται ανώδυνη τοπική αναισθησία στις διάφορες περιοχές λίπους. Στην συνέχεια αφαιρείται με απόλυτη ασφάλεια το επιφανειακό ή το βαθύτερο λίπος της περιοχής.

Αυτό γίνεται χωρίς πόνο, πρόκληση δυσφορίας και φυσικά χωρίς γενική αναισθησία. Έτσι επιτυγχάνεται η 100% ασφαλής αφαίρεση τοπικού ανεπιθύμητου λίπους και η ανανέωση και βελτίωση της σιλουέτας σας. Η λιπογλυπτική δεν είναι σε καμία περίπτωση, μία μέθοδος αδυνατίσματος. Χρησιμοποιείται για αφαίρεση λίπους το οποίο δεν χάνεται με δίαιτα, διατροφή ή γυμναστική.

Πριν και μετά την επέμβαση:

Ο ειδικός δερματολόγος της Derma Hair Clinic, αφού εξετάσει αναλυτικά το ιατρικό σας ιστορικό καθώς και την σωματική σας κατάσταση, θα σας ενημερώσει λεπτομερώς για την διαδικασία της επέμβασης καθώς και για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πιθανόν να ληφθούν φωτογραφίες (πριν και μετά).

Μετά την επέμβαση λιπογλυπτικής, ο ασθενής βρίσκεται σε άκρως φυσιολογική κατάσταση και σε πλήρη λειτουργικότητα. Δεν υπάρχει κανενός είδους δυσφορία ή πόνος (σε αντίθεση με την περίπτωση γενικής αναισθησίας). O ασθενής είναι σε θέση να περπατήσει έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της υγειούς επούλωσης και φυσικά μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μέσα σε 2-3 ημέρες.

Ποιες είναι οι διαφορές Λιπογλυπτικής και Λιποαναρρόφησης

  • Στην Λιπογλυπτική, που εφαρμόζουμε στην κλινική μας στην Αθήνα, δεν απαιτείται η χρήση γενικής αναισθησίας. Θεωρείται μία ασφαλέστατη μέθοδος. Στην Λιποαναρρόφηση πάντα γίνεται γενική αναισθησία και απαιτείται έστω και μικρός χρόνος νοσηλείας.
  • Η λιπογλυπτική είναι μία εντελώς αναίμακτη διαδικασία. Εγχύονται στο δέρμα μεγάλες ποσότητες αραιωμένου τοπικού αναισθητικού και αδρεναλίνης και έτσι ο ασθενής δεν έχει καμία απολύτως απώλεια αίματος. Απεναντίας στην Λιποαναρρόφηση η απώλεια αίματος μπορεί να υπάρχει και για αυτόν τον λόγο δημιουργούνται έντονες μελανιές.
  • Το ειδικό αυτό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην λιπογλυπτική παρέχει ισχυρή αναλγησία τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και αμέσως μετά. Ελαττώνει τον χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του. Στην Λιποαναρρόφηση ο χρόνος ανάρρωσης είναι μεγαλύτερος και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι υπαρκτός.
  • Η σημαντικότερη ωστόσο διαφορά ανάμεσα στις 2 τεχνικές είναι ότι στην Λιπογλυπτική υπάρχει η δυνατότητα να σηκώνουμε τον ασθενή κατά διαστήματα. Τον παρατηρούμε σε όρθια θέση για τυχόν ασυμμετρία που έχει προκύψει κατά την αφαίρεση του λίπους και το διορθώνουμε άμεσα. Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στην λιποαναρρόφηση.

Ποια σημεία χρήζουν προσοχής και απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία από το γιατρό

Περιοχή των γλουτών: Στα σημεία αυτά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο γιατρός  να μην  αφαιρέσει λίπος από την περιοχή της γλουτιαίας σχισμής (gluteal crease) δηλαδή της περιοχής που τελειώνει ο γλουτός και όπου συναντά τον μηρό. Σε περίπτωση απροσεξίας προκαλείται πτώση του γλουτού.

Ιδιαίτερη προσοχή επίσης πρέπει να δοθεί ώστε να μην αφαιρεθεί υπερβολική ποσότητα λίπους από την περιοχή του γλουτού γιατί τότε θα προκύψει επίπεδος γλουτός (flattened buttock)

Περιοχή έξω μηρού: Στην περιοχή του τροχαντήρα  ο γιατρός θα πρέπει να προσέξει ώστε να μην αφαιρέσει αρκετό λίπος γιατί υπάρχει ο κίνδυνος  να δημιουργηθεί μία ήπια ¨λακούβα¨

Επίσης στην  περιοχή του έξω μηρού εκεί που ενώνεται ο τετρακέφαλος με τον δικέφαλο σχηματίζεται μία κατακόρυφη αύλακα που διακρίνεται  μόνο εάν τοποθετήσουμε τον ασθενή σε όρθια θέση και τον βάλουμε να σφίξει τον τετρακέφαλο έχοντας τα πόδια του στην ίδια ευθεία. Στην αύλακα αυτή θα πρέπει ο γιατρός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μην δημιουργηθεί ατέλεια από την υπερβολική αφαίρεση λίπους.

Γιατί προτιμάτε τον Dr Καραλέξη για μία λιπογλυπτική στην κλινική του στην Αθήνα;

Ο γιατρός έχει εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ στην Δερματοχειρουργική, μάλιστα εκπαιδεύτηκε υπό την εποπτεία του Dr William Coleman, καθηγητή δερματοχειρουργικής στο Tulane University και από τους πρωτοπόρους στη λιπογλυπτική.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το κόστος της λιπογλυπτικής

Το κόστος της λιπογλυπτικής εξαρτάται από τον αριθμό περιοχών στις οποίες θα επιλέξετε να κάνετε επέμβαση. Οπωσδήποτε πριν δοθεί μια ακριβής τιμή θα πρέπει να γίνει εξέταση από τον ειδικό δερματοχειρουργό.

Πονάει η λιπογλυπτική;

Ένας μύθος που ακούγεται συχνά για τη λιπογλυπτική είναι ότι πονάει πολύ. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ωστόσο ότι η επέμβαση γίνεται πάντα και μόνο με τοπική αναισθησία (xylocaine). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να μην αντιμετωπίσει πόνο ούτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης ούτε και έπειτα.

Είναι επικίνδυνη επέμβαση;

Επειδή η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία (και όχι νάρκωση), ο ασθενής δεν αντιμετωπίζει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Φυσικά, το αποτέλεσμα εξαρτάται από την εμπειρία του ιατρού και του εξειδικευμένου προσωπικού και τον εξοπλισμό του εκάστοτε ιατρείου. Ο ιατρός σηκώνει τον ασθενή κατά διαστήματα για να διαπιστώσει αν το αποτέλεσμα είναι συμμετρικό και ομοιόμορφο. Ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης έχει λάβει εκπαίδευση στο Tulane university Luisiana USA από τον καλύτερο διεθνώς εξειδικευμένο γιατρό στην λιποαναρρόφηση Dr. Coleman και έχει εμπειρία άνω των 20 ετών στη συγκεκριμένη επέμβαση.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα λιπογλυπτικής;

Ένας ακόμη μύθος που δεν ισχύει είναι ότι τα αποτελέσματα της λιπογλυπτικής δεν είναι μόνιμα. Κι όμως είναι! Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των λιποκυττάρων είναι σταθερός και δεν αναγεννάται. Έτσι τα λιποκύτταρα αφαιρούνται μια για πάντα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να φανεί αποτέλεσμα;

Για τους περισσότερους ασθενείς μία μόνο συνεδρία είναι αρκετή για να φανεί άμεσα η διαφορά. Παρόλ’ αυτα σε ορισμένους ασθενείς, όταν υπάρχει έντονη εναπόθεση τοπικού λίπους μπορεί να απαιτηθεί και μια δεύτερη διόρθωση. Η δεύτερη λιπογλυπτική πραγματοποιείται έπειτα από διάστημα 6 μηνών από την πρώτη επέμβαση.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην καθημερινότητα μου;

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα και την εργασία του από την επόμενη κιόλας ημέρα, καθώς δεν υπάρχει πόνος τις επόμενες ημέρες. Αυτό γίνεται γιατί ούτε η επέμβαση ούτε η τοπική αναισθησία επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες;

Η αναίμακτη λιπογλυπτική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ηλικίες από 18 ετών έως και άτομα τρίτης ηλικίας. Βασική προϋπόθεση μιας τέτοιας επέμβασης είναι φυσικά η καλή κατάσταση υγείας του ατόμου.

Μπορεί να εφαρμοστεί και στα δύο φύλα;

Η λιπογλυπτική εφαρμόζεται με τον ίδιο τεχνικό τρόπο και έχει το ίδιο αποτέλεσμα τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες.

Λαμβάνουμε υπόψη τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως φύλου.

Φυσικά υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων (για παράδειγμα οι άνδρες έχουν συνήθως περισσότερη εναπόθεση λίπους στην κοιλιά ενώ οι γυναίκες στους γλουτούς). Το φύλο, ωστόσο δεν επηρεάζει την τεχνική διαδικασία.

Θα χρειαστεί να πάρω κάποιο φάρμακο;

Συνήθως χορηγείται ένα ευρέως φάσματος αντιβιοτικό για πέντε ημέρες.

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζω;

Πριν την επέμβαση σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε έναν ειδικό κορσέ τον οποίο θα φοράτε το βράδυ από την ημέρα της επέμβασης για διάστημα 3 εβδομάδων. Μπορείτε να προμηθευτείτε αυτό τον ειδικό ελαστικό κορσέ σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η λιπογλυπτική όπως και κάθε αισθητική επέμβαση είναι πλήρως ασφαλής όταν επιλέγετε τον κατάλληλο ιατρό με την αντίστοιχη εμπειρία.

Στην κλινική Derma Hair υπάρχει εμπειρία άνω των 20 ετών στις συγκεκριμένες επεμβάσεις. Έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τη λιποαναρρόφηση!


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: