ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CIAO ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
23/05/2017
Ομιλία για μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιών σε Συνέδριο στην Αθήνα
26/05/2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CIAO ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ-ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η χρήση των βλαστοκυττάρων στην μεταμόσχευση μαλλιών

Αύξηση τριχοφυΐας έως 30%

Η χρήση των βλαστοκυττάρων στην μεταμόσχευση μαλλιών ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε κατά τις εργασίες του 24ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ISHRS International Society of Hair Restoration Surgery (Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού) στο Λας Βέγκας τον περασμένο Οκτώβριο, το οποίο παρακολούθησε ο Δερματολόγος-Δερματοχειρουργός Απόστολος Καραλέξης Διευθυντής της Δερματολογικής κλινικής στο ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Διευθυντής της κλινικής Derma Hair ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ στη Δερματοχειρουργική και στην μεταμόσχευση μαλλιών.

Τα βλαστοκύτταρα (stem cells) μπορούν να δράσουν ευνοϊκά στην αραίωση των μαλλιών, στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία ή κοινώς φαλάκρα και στην γυροειδή αλωπεκία. Μπορούν επίσης να «προετοιμάσουν» το τριχωτό της κεφαλής σε συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων για μία μελλοντική μεταμόσχευση μαλλιών έτσι ώστε αυτό να καταστεί πιο εύφορο (αύξηση του growth index). Η συρρίκνωση των βλαστοκυττάρων (stem cells) είναι ο πραγματικός.

 

Πώς γίνεται η όλη διαδικασία;

Επιλέγουμε ένα σημείο με περίσσεια λίπους όπως η κοιλιά και κάνουμε τοπική αναισθησία. Κατόπιν συλλέγουμε μικρό αριθμό λιποκυττάρων τα οποία τα φυγοκεντρούμε για 8 λεπτά στις 3500 στροφές/λεπτό. Έπειτα απομονώνουμε με ειδική συσκευή τα βλαστοκύτταρα τα οποία κατόπιν εγχύουμε ως μεσοθεραπεία στο τριχωτό της κεφαλής. Η όλη διαδικασία δεν πονά καθόλου, είναι απόλυτα ασφαλής και η διάρκειά της είναι περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άνδρες και σε γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών.

Σε μια μελέτη που ανακοινώθηκε στο Συνέδριο στο Λας Βέγκας φάνηκε ότι με τη χρήση βλαστοκυττάρων η τριχοφυΐα αυξήθηκε σε ποσοστό που πλησιάζει το 30%.

Μπορεί να επαναληφθεί κάθε μήνα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ενώ η σταδιακή επανέκφυση των μαλλιών διατηρείται για τουλάχιστον 1,5 χρόνο πράγμα που εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς (The American Journal of Cosmetic Surgery, Vol 29, No 4, 2012). Η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα στο πρόσωπο φαίνεται να έχει επίσης καταπληκτικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση των ρυτίδων, τη σύσφιξη του δέρματος και την λεύκανσή του (The American Journal of Cosmetic Surgery, Vol 29, No 4, 2012).

Η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί ακόμη να συνδυαστεί με ταυτόχρονη μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια το γνωστό PRP (Platelet Rich Plasma) το οποίο γίνεται έπειτα από λήψη μικρής ποσότητας αίματος το οποίο σαν υλικό περιέχει κι αυτό αυξητικούς παράγοντες.

Οι θεραπείες αυτές πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην κλινική Derma Hair από τον Δερματοχειρουργό Κο Απόστολο Καραλέξη.

 

Συμπεράσματα:

Οι θεραπείες με τα βλαστοκύτταρα δείχνουν τα πρώτα θετικά τους σημάδια για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, όμως χρειάζονται περαιτέρω  μελέτες και ουσιαστικά εφαρμόζεται στα αρχικά στάδια της τριχόπτωσης. Η μόνη σίγουρη θεραπεία προς το παρόν για την αποκατάσταση της αλωπεκίας είναι η μεταμόσχευση μαλλιών την οποία πραγματοποιεί ο Κος Καραλέξης με την μέθοδο power FUE.

 

www.dermahair.gr

info@karalexis.gr,

210-7232932