ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
23/05/2017
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CIAO ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ-ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
25/05/2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CIAO ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς τομή και πόνο, με την μέθοδο Power Fue

 

Η απώλεια μαλλιών προβληματίζει πολλούς άντρες αλλά και αρκετές γυναίκες. Η μεταμόσχευση μαλλιών στις μέρες μας είναι μια μέθοδος που κερδίζει συνεχώς έδαφος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Το βασικότερο που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται, γιατί από αυτή θα κριθεί και η επιτυχία του αποτελέσματος. Η μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά από πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους και προτιμότερο από μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS).

 

Ο Δρ. Απόστολος Καραλέξης διακεκριμένος Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος στρατιωτικός γιατρός, διευθυντής του Δερματολογικού Τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με εμπειρία άνω των 15 χρόνων στο αντικείμενο, μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ στη μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά και Επιστημονικός Διευθυντής της Derma Hair Clinic, μας ενημερώνει για τη διαδικασία της πιο σύγχρονης μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών Power Fue, ποια τα πλεονεκτήματα έναντι παλαιότερων τεχνικών και τι πρέπει να προσέξουμε. Η Derma Hair Clinic έχει βραβευτεί με διεθνή διάκριση στον Ιατρικό Τουρισμό για το 2017 από τον Οργανισμό Whatclinic.com.Ο Δρ. Απόστολος Καραλέξης συμμετέχει διαρκώς σε συνέδρια και εφαρμόζει την πιο σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευση μαλλιών την Power Fue, χωρίς τομή και χωρίς χειρουργείο.

 

Γιατρέ μου, ειδικεύεστε στην μεταμόσχευση μαλλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό με μεγάλη εμπειρία και διεθνείς διακρίσεις πάνω από 15 χρόνια. Τι καινούργιο έχει να επιδείξει η επιστήμη στην εμφύτευση μαλλιών και με ποια κριτήρια ένας ασθενής πρέπει να επιλέξει τον κατάλληλο ειδικό για την εμφύτευση των μαλλιών του; Μιλήστε μας για τις νέες τεχνικές στην εμφύτευση μαλλιών, ποια πλεονεκτήματα έχουν έναντι των άλλων μεθόδων και τι πρέπει να προσέξουμε;

Η νέα τεχνική που εφαρμόζουμε, που είναι και η πλέον εξελιγμένη, είναι η τεχνική Power Fue με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που εισαγάγαμε από την Αμερική. Η επιβίωση των τριχοθυλακίων προσεγγίζει πλέον το 100% και ο αριθμός εκτοξεύτηκε στο 2000 τριχοθυλάκια! Έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα έχετε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με την πλέον φυσική εμφάνιση, χωρίς την ύπαρξη αντιαισθητικής ουλής στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η νέα μέθοδος έναντι των προηγουμένων παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα:

  • Έχει ελάχιστο ως καθόλου πόνο
  • Δεν αφήνει σημάδια και ουλές
  • Δεν αφήνει γενική αναισθησία και ράμματα
  • Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες είναι γρήγορη
  • Η αυτόματη εισαγωγή εμφυτευμάτων χωρίς υποδοχές, αλλά με την ειδική συσκευή εμφύτευσης η οποία χαρίζει φυσική και με κατάλληλη φορά και γωνία φύτρωση.

 

Πείτε μας με λίγα λόγια για την τεχνική Power Fue ώστε να καταλάβουμε πώς γίνεται η εμφύτευση και αν ο ασθενής πονάει κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας.

Πρόκειται για μια αυτοματοποιημένη τεχνική, κατά την οποία μπορούμε να συλλέξουμε περισσότερα τριχοθυλάκια, ποιο ακέραια και ποιο φυσικά σε λιγότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να καλύψουμε περισσότερες περιοχές αραίωσης. Με τη μέθοδο αυτή ο ασθενής γλυτώνει χρόνο και ταλαιπωρία, αφού δεν απαιτείται δεύτερη συνεδρία την επόμενη ημέρα ή τον επόμενο μήνα. Η τεχνική αυτή μας επιτρέπει να μαζέψουμε τριχοθυλάκια από όλη την πίσω περιοχή του κεφαλιού, του αυχένα και της περιοχής πάνω από τα αυτιά. Σημαντικό πλεονέκτημα ότι αποφεύγεται ο σχηματισμός ουλών και η αραίωση. Οι μικρές τρυπούλες στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι μεγέθους ενός χιλιοστού και η επούλωσή τους επιτυγχάνεται εντός δύο – τριών ημερών, ενώ σε λίγες ημέρες δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα. Ο ασθενής δεν πονάει ούτε κατά την διάρκεια της επέμβασης, αλλά ούτε και μετά.

 

Πού κυμαίνεται το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών και από τι εξαρτάται;

Το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών κυμαίνεται σε ανταγωνιστικά και λογικά επίπεδα τιμής – αριθμού τριχοθυλακίων και τις επεμβάσεις τις κάνω πάντα εγώ προσωπικά, αφού φυσικά παρακολουθώ στη συνέχεια τους ασθενείς μου για όσο χρόνο χρειάζεται.

 

Η κλινική σας Derma Hair Clinic θεωρείται μία από τις πλέον αναγνωρισμένες στην μεταμόσχευση μαλλιών. Πού κατά την γνώμη σας οφείλετε αυτό;

Η μεταμόσχευση μαλλιών που κάνουμε στο Derma Hair Clinic ξεφεύγει από την μαζική παραγωγή και τυποποίηση. Η ανθρώπινη προσέγγιση, η επικοινωνία, η κατανόηση και το ενδιαφέρον είναι αυτά που κάνουν την βασική μας διαφορά μας, ενώ ένας άλλος λόγος είναι η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ασθενή και στον παράγοντα άνθρωπο. Είναι σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τον ασθενή μετά από λίγους μήνες και να διαπιστώνουμε το πόσο πλούσια και φυσικά αποτελέσματα έχει. Οι ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών σε εμάς, σαν αποτέλεσμα είναι πολλαπλά κερδισμένοι γιατί καταφέρνουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με φυσικό τρόπο, δείχνουν πιο νέοι, πιο ξεκούραστοι γιατί έχουν και ψυχολογικά ξανανιώσει μετά την εμφύτευση και τέλος έχουν πάντα δίπλα τους έναν εξειδικευμένο και ειλικρινή γιατρό τώρα και στο μέλλον.