Τα πάντα για το τατουάζ

Ακόμα διστάζεις γιατί φοβάσαι; Είναι όντως το τατουάζ επικίνδυνο; Μάθε όσα  πρέπει να ξέρεις.

Το τατουάζ όταν γίνεται χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών όπως η ηπατίτιδα και ο ιός ΗΙV.

Πριν το κάνετε

  • Βεβαιωθείτε ότι οι επαγγελματίες στους οποίους θα απευθυνθείτε τηρούν τους κανόνες ασφαλείας  και υγιεινής σε ότι αφορά στην αποστείρωση των εργαλείων.
  • Ελέγξτε αν χρησιμοποιούνται  βελόνες μιας χρήσης και γενικά αν όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα π.χ. τα κυπελάκια  που μπαίνουν οι μπογιές είναι επίσης μιας χρήσης.
  • Ενημερωθείτε για τις χρωστικές που θα χρησιμοποιηθούν γιατί  κάποιες έχουν ενοχοποιηθεί για  καρκινογενέσεις .

Αφού το κάνετε

  • Κρατήστε την περιοχή με  το τατουάζ στεγνή, μακριά από νερό όσο  φοράτε επίδεσμο.
  • Ακολουθείστε πιστά τις  οδηγίες που θα σας δώσουν σχετικά με τα προϊόντα που θα πρέπει να εφαρμόζονται όταν αφαιρέσετε τον επίδεσμο.
  • Μην ξύνετε ή τρίβετε  την περιοχή με το τατουάζ. Για οποιαδήποτε ενόχληση ή δερματικό ερεθισμό  ενημερώστε τον δερματολόγο σας.
  • Μην σκεπάζετε την  περιοχή με το τατουάζ με ρούχα -όσο αυτό είναι δυνατό- επιτρέποντας στο δέρμα  να αναπνέει.
  • Προστατέψτε το τατουάζ   σας από τον καλοκαιρινό ήλιο για να μην ξεθωριάσει φορώντας ένα αδιάβροχο  αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.  

Extra tip

Tα άτομα με αλλεργίες καλό είναι να αποφεύγουν τα τατουάζ γιατί ορισμένες από τις χρωστικές που χρησιμοποιούνται μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική δερματίτιδα.

Πότε να το κάνω;

Σίγουρα όχι το καλοκαίρι γιατί η περιοχή θα πρέπει να μείνει μακριά από ήλιο και νερό. Τα μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσουν το φρεσκοφτιαγμένο τατουάζ. Το χειμώνα πάλι φοράμε πιο βαριά  ρούχα που συνήθως καλύπτουν το tattoo και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Η καλύτερη εποχή λοιπόν είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη.

Κι αν το βαρεθώ;

Μπορείς να το σβήσεις:

Με λέιζερ:  εκπέμπουν δέσμη φωτός διαφορετικού μήκους κύματος ανάλογα με τον τύπο τους και μπορούν να απορροφήσουν συγκεκριμένα χρώματα.
Για ένα τατουάζ με πολλά χρώματα λοιπόν μπορεί να χρειαστούν 2 ή 3 διαφορετικά λέιζερ. Η διαδικασία απαιτεί πάντοτε μερικές επαναλήψεις- ανά μήνα περίπου- έως ότου φύγει εντελώς.

Με δερμοαπόξεση: γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί τοπική αναισθησία στην περιοχή. Με τη χρήση ενός ειδικού περιστροφικού ιατρικού μηχανήματος αφαιρούνται σταδιακά τμήμα τμήμα και επίπεδο επίπεδο οι στοιβάδες της χρωστικής που έχουν εμποτίσει το δέρμα. Η επέμβαση δεν πονά καθόλου και διαρκεί από 30-60 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ. Το τατουάζ αρχίζει και ξεθωριάζει από την πρώτη κιόλας ημέρα και φεύγει σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες. Τις επόμενες 2 ημέρες χρησιμοποιείται ένα ειδικό διάλυμα σαν μελάνι το οποίο προσροφά το υπόλοιπο χρώμα.

Προσοχή και στα προσωρινά τατουάζ

Η μόδα των χέννα tattoo κρύβει επίσης κινδύνους.  Προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και να είναι πιο έντονα, συχνά προστίθενται στην πάστα της χέννας χρωστικές που μπορεί να πυροδοτήσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή δερματικούς ερεθισμούς.  Για να ξεχωρίσετε  το τατουάζ φυσικής χέννας, από το τατουάζ μαύρης χέννας, λάβετε υπόψη ότι το χρώμα της πρώτης είναι κατά κανόνα καφέ. Αν είναι πιο σκούρο, πιθανότατα έχουν προστεθεί, χρωστικές οπότε αν μπορείτε αποφύγετέ το.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να
δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Καλέστε μας στο
210 72 32 932 η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: